Yoksula 500 kilo seçim kömürü

AKP’nin her seçim öncesi uyguladığı ‘dar gelirli aileye kömür yardımı’na ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak’tan itibaren sosyal yardımlaşma vakıflarınca belirlenecek ailelere 500 kilo kömür verilecek. CHP uygulamayı ‘siyasi rüşvet’ olarak niteledi.

Yayınlanma: 26.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

AKP’nin seçimler öncesi “olağan” uygulamalarından olan dar gelirli ailelere valilikler üzerinden kömür yardımı yapılmasına ilişkin yeni karar, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Karara göre, 1 Ocak’tan itibaren “fakir ailelere” 500 kilo kömür dağıtılacak. İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek ailelere, asgari 500 kilo kömür verilecek. Kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlere ve programa göre yapılacak. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP’nin bu kararla seçim çalışmalarına başladığını ilan ettiğini söyledi.

Kamu yöneticileri ve kaynakları kullanılarak dağıtılan kömürlerin AKP’lilerin yolsuzluklarını örtmeye yetmeyeceğini vurgulayan Çam, “12 yıllık AKP iktidarı döneminde kömür, odun ve gıda yardımı yapılarak insanların oyları alınmaya çalışıldı. Oysa bu yardımlar, yurttaşlarımızın ödediği vergilerden, devletin bütçesinden karşılanmaktadır. Ama bu yardımlar, sanki Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun cebinden yapılıyormuş gibi yurttaşlara dağıtılmakta, valilik ve kaymakamlıklar da buna alet edilmektedir. Soma’da 301, Ermenek’te 18 işçi kardeşimizin ölüm nedeni, bu zihniyettir. Sonra da bu yardımları oya tahvil etmeye çalışıyorlar. Sosyal hukuk devleti, siyasi rüşvet olarak değil, görevi olduğu için bu yardımları yapmalıdır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, verdikleri siyasi rüşvetler, yaptıkları yolsuzlukları örtmeye  konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler