Yoksuldan al bakana ver

Ankara Dikmen Vadisi'nde yoksullardan düşük fiyatlarla alınan arsalar üzerine yapılan süper lüks villalar AKP'li bakan ve milletvekillerine satıldı. AKP'lilerin satın aldıkları evlerini ödemelerini yapmadıkları için şirket tarafından yazıyla uyarıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 23:20
Abone Ol google-news

Başkentte yoksullara yaptığı yardımlarla övünen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görev dönemi boyunca çatışmalar yaşadığı Dikmen Vadisi’ndeki gecekondu sahiplerinin evlerinin yerine yaptığı lüks terasevleri AKP’li bakanlara sattı. Terasevlerden alan eski Ulaştırma Bakanı ve halen AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Binali Yıldırım ile eski Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın bir dönem borçlarını ödememeleri nedeniyle kendilerine ihtar gönderildiği ortaya çıktı. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in eşi Beyhan Çelik’in de aldığı konutun taksitlerini ödememesi nedeniyle sık sık uyarı yazısı aldığı öğrenildi.

Cumhuriyet’in ele geçirdiği belgeler, Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm bölgesindeki “dönüşümü” ortaya koydu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yıllardır çözemediği konulardan biri de Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi. Etaplar halinde uygulanan projede, arsa sahiplerinden düşük fiyata alınan arsalar üzerine süper lüks konutlar yapıldı. Bu konutlardan bazılarını AKP’li bakanların aldığı ortaya çıktı. Bölgede, “yoksulun arsası üzerine” yapılan süper lüks konutları alan bazı AKP’lilerin borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle kendilerine ihtar çekildiği de ortaya çıktı. Üretilen lüks konutları pazarlayan büyükşehir belediyesine ait Metropol AŞ, satış yaptığı birçok siyasinin borcunu aksatması üzerine bildirimde bulundu. Bildirimde bulunulanlar arasında bakanlar da yer alıyor.

Dikmen Vadisi’ndeki terasevlerden konut alan eski Ulaştırma Bakanı ve AKP İzmir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım’ın ödemesi gereken taksitleri geciktirdiği ortaya çıktı. Geciktirme üzerine firmanın satış müdürü Zahit Mutlu ve mali koordinatör Murat Tekin imzasıyla uyarı yazısı gönderildi. İlki 19.09.2003 tarihli, ikincisi 05.03.2004 tarihli ihtar yazısında ödenmesi gerekirken geciken borç miktarı anımsatıldı. Yıldırım’a 15285 ada 1 parsel’deki 15/3 No’lu terasev bedeliyle ilgili “toplam 136.995.900.000 TL borcu bulunduğu”, ödenmesi gereken tutarın da “25.000.000.000 TL” olduğu belirtildi. Yazıda, söz konusu bedelin ödenmemesinin şirket açısından sıkıntı oluşturduğu belirtilerek bir an önce ödenmesi istendi.

Benzer yazılardan iki tane de yine aynı bölgeden 15/4 No’lu terasevi alan eski Devlet Başkanı Egemen Bağış’a da gönderildi. Bağış’a, Mart 2004’te “Terasev bedeli ile ilgili 129.000.000.000 TL borcunun kaldığı” bildirildi. Aralık 2004’te gönderilen yazıda ise kalan borca “16.161.600.000 TL faiz işlediği” iletildi.

Benzer bildirim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in eşi Beyhan Çelik’e de yapıldı. Yazıda 15284 ada 1 parsel 25/1 numaradaki terasevin satışından “296.000.000.00 TL borcu olduğu”, yüzde 4 üzerinden 6 aylık faizle birlikte “71.040.000.000 TL eklendiği” bildirildi.

Metropol AŞ, terasevlerden lüks konut alan ve borcunu geciktiren AKP’li Nurettin Canikli, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Hüsamettin Korkutata, Ali İhsan Arslan, Mustafa Cumur, Selçuk Geçim, Şaban Baş, Ufuk Baloğlu, Arzu Baloğlu, İbrahim Köşkdere ve Mukadder Başeğmez’e de ihtar yazısı gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler