Yol gerilimi büyüyor

Güvenlik güçlerinin Lice'de düzenlediği operasyonda beş asker yaralandı.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 22:42
Abone Ol google-news

Karakol inşaatlarına karşı Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Diyarbakır-Bingöl karayolunun kapatılmasıyla başlayan eylemler bölgeye yayıldı. Güvenlik güçlerinin yolu açmak için dün Lice’de düzenlediği operasyonda 5 asker yaralandı. Muş’un Varto ilçesinde yol kesme eylemine polis ve jandarma sert müdahale etti. Şırnak’ın Cizre ilçesinde yol kapama eyleminde polisin gaz kapsülüyle başından vurduğu 1 çocuk ağır yaralandı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ise yol kesme eylemi sırasında polisin plastik mermiyle vurduğu 1 gazeteci yaralandı.

LİCE: Terör örgütü PKK’nin gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, karakol inşaatlarını protesto için Lice ilçesi Fis ovası mevkiinde Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapattı. 24 Mayıs’tan beri eylemlerini sürdüren gruba 30 Mayıs’ta güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendi ve yola kazılan hendekler kapatıldı. Yola yeniden hendek kazan ve köy yollarını büyük kaya kütleleri ile kapatan göstericilere dün güvenlik güçleri yeniden müdahale etti. Sabah saat 05.00 sıralarında başlatılan kapsamlı operasyonda göstericilerin açtığı hendekler güvenlik güçleri tarafından iş makineleri ile kapatıldı. Operasyon sırasında askeri araçlarda Mehter Marşı çalındığı belirtildi. Çağıl mevkiinde çadır kurup burada bekleyen YDG-H üyelerine güvenlik güçleri, “Size zarar vermeyeceğiz. Sizden sakin olmanızı istiyoruz” diye anons yaptı. Bir süre sonra bölgeden güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve havai fişek atıldı. Atılan ses bombası ve havai fişeklerden 5 asker yaralandı. Yaralı askerler hastaneye sevk edilirken güvenlik güçleri de göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahalede bulundu. Çevreye dikilen PKK ve Öcalan bayrakları ile posterler de söküldü.

VARTO: YDG-H üyelerinin karakol inşaatlarını protesto etmek için pazartesi gününden beri kapatttığı Karlıova-Varto yolunu açmak için polis ve jandarma operasyon başlattı. Köylülerin de destek verdiği eylemi bitirmek ve yolu trafiğe açmak için sabah saat 05.00 sıralarında bölgeye helikopterlerle çok sayıda asker ve özel harekât timleri indirildi. Göstericiler, güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırırken asker ve polis ise gaz bombası ve basınçlı su ile göstericilere müdahale etti. Yapılan müdahaleyi gören Kargapazarı köylüleri ise köy içerisine barikatlar kurarak buradan geçen zırhlı araçlara taş ve sopalarla saldırdı. Göstericiler, köylüler ve güvenlik güçleri arasındaki çatışma gün boyu sürdü.

CİZRE: Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki akşam saatlerinde yüzleri kapalı bir grup, karakol inşaatlarını protesto için Silopi yolu üzerindeki Cizre Köprüsü’nün korkuluklarına bomba süsü verilmiş piknik tüpleri bağlayarak köprüyü çift taraflı trafiğe kapattı. Bu sırada Nusaybin Caddesi, Otogar ve Dörtyol mevkilerinde yüzleri kapalı gruplar da ellerinde PKK flamaları taşıyarak yoldan geçen araçları durdurup içindeki yolcular üzerinde kimlik kontrolü yaptı. Göstericiler, olay yerine gelen gelen polislere de molotof, havai fişek ve taş attı. Polis gruba, gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Bu sırada 13 yaşındaki N.C, gaz kapsülüyle başından vuruldu.

SİLVAN: Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde de karakol inşaatlarını protesto eden bir grup Diyarbakır Caddesi’nde barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba polis, plastik mermi, biber gazı ve basınçlı suyla sert müdahale etti. Müdahale sırasında plastik merminin isabet ettiği Mücadele gazetesi muhabiri Ferhat Parlak yaralandı. Parlak, Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler