Yol operasyonla açıldı

Terör örgütü PKK yandaşları tarafından 2 gün önce kapatılan Varto-Karlıova karayoluna hava destekli operasyon yapıldı. 2 işçi ve 4 asker yaralandı.

Yayınlanma: 10.06.2014 - 19:14
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK yandaşları tarafından 2 gün önce kapatılan Varto-Karlıova karayolu, dün düzenlenen hava destekli operasyonla açıldı. Operasyonda 2 kepçe operatörü ve 4 asker yaralandı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yol kapatma eylemi başlatılırken, Şırnak ve Diyarbakır’da askere taciz ateşi açıldı. Bingöl ve Ağrı’da ise 12 iş makinası yakıldı. Lice’de 2 kişinin öldürülmesiyle bölgede düzenlenen protestolar ise dün yerini sessizliğe bıraktı.

Varto’da hava destekli operasyon: 6 yaralı

Muş’ta Varto-Karlıova karayolunun 10. kilometresindeki Leylek köyü yakınlarında 2 gün önce başlatılan yol kesme eylemine yönelik İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat timleri hava destekli operasyon başlattı. Güvenlik gerekçesiyle bölgeye geçişlere izin verilmezken, karayolundaki hendekleri kapatmak için bölgeye giden 2 kepçe operatörü, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Yaralılar, askeri ambulansla hastaneye kaldırıldı. Göstericiler, 2 kepçeyi molotof kokteyli ile yakarken jandarmayı da taş yağmuruna tuttu. Atılan taşlardan 4 jandarma eri yaralandı.

Silvan’da da yol kesme eylemi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Silvan-Kulp-Hazro üçgeninde bulunan Üçdirek köyü yolu üzerinde çadır kuran göstericiler eylem başlattı. Yüzlerini kapatan göstericiler, yol kenarına PKK bayrakları ve terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerini asarak kimlik kontrolü yaptı. Eylemciler, gece de ateşler yakarak halay çekti. Göstericiler, süresiz eyleme başladıklarını ifade etti.

Taciz ateşi /araç yakma

Şırnak’ın Uludere ilçesinde, Düğün Dağı Üs Bölgesi ve Diyarbakır’ın Lice ilçesinde de İkiz Tepeler Yakın Emniyet Üs Bölgesi’ne terör örgütü PKK üyeleri tarafından taciz ateşi açıldı. Askerler, ateşle karşılık verdi. Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki Kedil-1 petrol kuyusunun güvenlik mevzilerine taciz ateşi açıldı. Bingöl’ün Kığı ilçesinde yapımı süren HES Barajına taş taşıyan 6 kamyon ve 4 iş makinesi teröristlerce yakıldı. Ağrı dağının Serdarbulak Yaylası’nda kanal yapan özel bir kuruluşa ait 2 iş makinesi, PKK’liler tarafından yakıldı.

BDP anons etti, kepenkler açıldı

Lice’de 2 kişinin öldürülmesi üzerine bölgede başlayan protesto gösterileri, dün yerini sessizliğe bıraktı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kapalı olan kepenkler dün BDP’lilerin yaptığı anonsla yeniden açıldı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ise kepenkler açılmazken, sokaklar da boş kaldı. Diyarbakır’da önceki gece sendikalar, Lice’de 2 kişinin ölümünü protesto etmek için Dağkapı Meydanı’nda yürüyüş düzenleyip, “Sayın Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartı meydanın korkuluklarına astı. Polis ekipleri indirdi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Yıldırım Arslan ile SES Sendikası Şube BaşkanıRamazan Kaval, gözaltına alındı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 2’si çocuk 3 kişi tutuklanırken, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni işgal eden 20 öğrenci de adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler