YSK'nin kararına AKP'den ilk tepki

AKP'li Malkoç: YSK’nin kararı anayasaya, kanaatimizce hukuka aykırıdır

Yayınlanma: 03.10.2015 - 17:10
Abone Ol google-news

AKP'nin  Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref Malkoç, YSK’nin sandık taşıma talebini reddetmesini değerlendirdi. Malkoç, “YSK’nin kararları anayasaya göre kesin karardır. Ama bizim kanaatimizce bu karar hukuka aykırıdır, anayasaya aykırıdır. Kanunlara aykırıdır. Bugünkü toplantıda YSK kanunda hüküm olmamasına rağmen AKP’nin ‘Haydi Bismillah’ adlı seçim şarkısını tekrar itiraz üzerine yasakladı, hatta bunu genişletti.” dedi.

 Toplantı çıkışında YSK binası önünde gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Malkoç, YSK’nin bu konuda yetkisinin olmadığına karar verdiğini söyledi. Malkoç :"Türkiye’de şiddet, çatışma, terör var. Bunu hepimizin görmesi gerekir. Yarın Allah göstermesin o bölgelerde kurulacak sandıklarda güvenlik kuvvetlerimize kurulacak olan bir pusu, şehit olayının gelmesi, çatışma olması hepimizi derinden yaralayacaktır. YSK’nin seçimden sorumlu olmasına rağmen bu konuda ‘yetkim yoktur’ demesi gerçeğe de aykırıdır, anayasaya da aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ YAKUPOĞLU: YSK’NIN GEÇMİŞTEKİ UYGULAMALARINA UYGUNDUR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu da, YSK’nin bugün kanunun kendisine vermediği bir yetkiyi kullanamayacağına karar verdiğini kaydetti. Yakupoğlu, şunları kaydetti: ”Bu da kanuna anayasaya, YSK’nin geçmişteki uygulamalarına uygundur. Nitekim bugün toplantı sürecince bütün kanunları, anayasayı, ulusal ve uluslararası tüm uygulamalar incelendi. Bizler siyasi parti temsilcileri olmak üzere hepimiz görüşlerimizi açıkladık. Sonuçta YSK bize göre doğru olan bir kararı verdi. Doğru olan karar hukukun gerektirdiği karardır. Çünkü hukukta doğru tektir.“


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler