Yunus'tan transfer itirafı... İki büyüğü reddetmiş

Milli Takımımızın genç yıldızı Yunus Mallı, verdiği röportajda Beşiktaş ve Trabzonspor'u reddettiğini söyledi.

Yayınlanma: 01.01.2016 - 12:48
Abone Ol google-news

Mainz ile 3 yıllık sözleşme yenileyen Yunus Mallı, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan aldığı teklifleri geri çevirdiğini söyledi.

Milli futbolcu, Milliyet'e verdiği röportajda, “Kariyerimde daha iyi yerlere gelmek için daha fazla çalışıp, gelişmem lazım. Bu yüzden durmak yok, çalışmak var” dedi

İlk kez Katar karşısında A Milli oldu. Türkiye­Almanya arasında gitgelleri yaşadı. Ancak Yunus neticede ay­yıldızı tercih etti:

“Fatih Terim hocamla Leverkusen maçından sonra tanıştık. Orada kendisine ‘Türkiye için seve seve oynarım’ dedim. Fakat vatandaşlık sorunum vardı. Bu biraz süre aldı. Almanya’nın da bir isteği vardı. Ancak kalbimin sesini dinledim, doğruyu yaptığıma inanıyorum. Ülkemin başarısına bir nebze katkı yapmak isterim. Almanya’da doğdum, ancak Türküm. Tercih konusunda bundan daha büyük bir neden olabilir mi?”

Yunus’un da tıpkı Hakan gibi mutlu ve sakin bir hayatı var. Bu nedenle Mainz ile sözleşmesini üç yıl uzattı. Tabii ki onun da gönlünde büyük takımlar yatıyor kuşkusuz:

“Daha büyük yerlere gelmem için daha fazla çalışıp, gelişmem lazım. Sonra belki daha büyük bir takıma gidebilirim. Bu yüzden durmak yok, her zaman çalışmak var.”

‘Acemilik çekmedim’

Almanya’da çok sayıda yetenekli Türk futbolcu olduğunu anımsatan Yunus, genç yeteneklere mesaj vermeyi de ihmal etmedi:

“Burada çok sayıda Türk oyuncu var. Fatih hoca da gençlerle ilgileniyor. Burada güzel bir görüşme yaptık kendisiyle. Herkese kapısının açık olduğunu söyledi. İnşallah çoğu genç oyuncu Türkiye’yi seçer. Katar’da ilk kez Milli Takım’la birlikte oldum. Ama inanın hiç acemilik çekmedim, yabancı hissetmedim kendimi. Bu da beni çok mutlu etti.”

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--

Üç yıl sözleşmeni uzattın, hep burada mı kalacaksın Yunus?

“Benim isteğim Avrupa’da oynamak. Ama ileride tabii ki Türkiye’de oynamak isterim. Türkiye’den teklifler geldi bana. Trabzonspor ve Beşiktaş’tan teklif vardı. Ben Almanya’da kalmak istedim. Gelişimim açısından buranın daha fazla yarar sağlayacağını düşündüm.”

Yunus’tan da en sevdiği özelliklerini anlatmasını istedik:

“Forvet arkası oynuyorum. İyi bir tekniğe sahibim. Topla iyi şeyler yapabiliyorum. İyi paslar atabiliyorum. Hızlıyım ve son zamanlarda çok şükür goller de atıyorum.”

‘Kadromuz hem genç hem kaliteli’

Fransa kadrosuna girebilecek misin?

“Benim hedefim Fransa’ya gitmek. Yaza çok uzun bir süre var. Tüm oyuncuların kendisini hazırlaması lazım. İnşallah Fransa’da iyi şeyler yapmaya çalışacağız. Takım gerçekten çok iyi. Yetenekli isimler var. Avrupa’daki Türklerle beraber iyi şeyler yapacağız. Bence kaliteli bir kadromuz var. Hem Türkiye’de hem Avrupa’dan oyuncu var kadromuzda. Genç bir takımız. Bence bu takımla Fransa’da iyi şeyler yapacağız. Grubu geçeriz diye düşünüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler