Arif Kızılyalın

Hep Beraber ‘Atatürk’ dedik

02 Temmuz 2018 Pazartesi

Yarışçılık dünyasının ‘Nirvana’sıdır Gazi Koşusu... Yarışan için de, katılan için de, izleyen için de...
Öncelikle şunu belirtmekte yarar var ki kumar değil; ismini aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Sosyal bir ihtiyaç, toplumsal bir etkinlik...
Kazanan tarihe geçer, tabelaya giren gururlanır, seyreden onurlanır...
Dün 92. yaşına girdi büyük yarış...
Veliefendi Hipodromu, son yılların en renkli koşusuna ev sahipliği yaptı. Yeni TJK Başkanı Serdar Adalı’nın ince eleyip sık dokumasından mıdır, yoksa insanlar, 24 Haziran seçimleri sonrası rahat bir soluk almak için Veliefendi’ye mi akmıştır bilinmez ama gerçekten keyifli bir yarış günüydü dün. Seremonideki Gazi bayrağı, tribünlerden yükselen “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları, insanlara tebessüm ettiren unsurlardı.
Gazi’nin ritüelleri; şapkalı hanımefendiler, simokinli beyefendiler, bakanlar; Ahmet E. Fakıbaba, Mehdi Eker, CHP milletvekili Nurhayat Altaca, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul’un ‘jetsosyete’si, yabancı misyonların önde gelenleri, büyükelçiler, Ayşe teyze, bakkal Recep, Kemal ağabey, on binler, kısaca toplumun her katmanı Osmaniye’deydi.
Hepsi 2400 metrelik yarış için soluk tuttu.
Sonuç sürprizdi; Veysel Kahraman’ın ‘Hep Beraber’ isimli atı bitiş çizgisini geçerken ikiliyi ‘Distant Shining’ oluşturdu. At koşmuş, bahtı açık olan yüklüce bir ikramiye kazanmıştı.
Günün özeti ise ‘Hep Beraber’, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa..” diye haykırmamızdı. Ki, üst üste 4. zaferine imza atan jokey Ahmet Çelik de, on binler de, Şeref Tribünü’nde yüreği Atatürk için atanlar da İzmir Marşı’nın bu dizelerine katıldı...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları