Arif Kızılyalın

Neresi Süper!..

26 Ağustos 2014 Salı

MANİSA - Stat; stat değil. Saha patates tarlası. Seyirci ‘terbiye yoksunu...’ Hakemler deseniz ‘komedi dans üçlüsü!..’ Futbol?
Onu hiç sormayın. Eğer lig şampiyonuyla kupa galibinin randevusu buysa vah Türk sporu vah!..
Bir de utanmadan bu çadır tiyatrosuna ‘Süper Kupa’ ismini takmışız. Kusura bakmayın. Bu F.Bahçe - G.Saray buluşmasının adı olsa olsa ‘rezaletler komedyası’dır.
İşin elbette bir yardım boyutu vardı. Bundan 100 küsür gün önce son nefesini toprak altında veren 301 can için bir şeyler yapmanın; babalarını, ağabeylerini, amcalarını yitiren Rüveyda’lara, İsmail’lere, Ali’lere, Sevilay’lara dost eli uzatmanın lugat-ı futboldaki karşılığıydı galiba dünkü Fenerbahçe - Galatasaray kapışması... Ama onu bile beceremedik. Gişeden kaçak girenleri mi şikâyet edeyim size yoksa sahte bilet üretip garibanları kazıklayanları mı? Sözün özü tam bir eziyetti. Futbolcu sakatlanmaktan korkup kaçak oynadı, sıcak hava tempoyu başlamadan bitirdi. Koskoca ilk 45 dakikada F.Bahçe’nin 1.5, G.Saray’ın ise 1 net pozisyonu var tribünleri heyecanlandıran. Onun dışında istatistik tablosu kaybedilen, kaptırılan toplarla doldu. Ne doğru dürüst bir pas ne asist ne kenar orta!.. F.Bahçe geçen yılki kadrosunu koruduğundan olsa gerek topla biraz daha fazla oynayan taraftı. Ama onlar da geriden oyun kuramadılar. Gökhan’la Kuyt’ın taşıdığı toplar olmasa Meireles - Emre - Mehmet Topal üçlüsü yarı alanı geçemeyecek. Elbette Emenike unutulmamalı... G.Saray’ı ise hiç sormayın... Veysel sağda, Telles solda İzmir - Çeşme otobanı gibi. Yanından geçenlere eskort hizmeti veriyorlar. Yeni transferlerden Yasin, heyecandan olsa gerek tempoya ayak uyduramadı. Arkasına çok top kaçırdı. Olcan olacak gibi!.. Eğer Sneijder, Burak ve Selçuk’la üçgenler kurarsa hızlı hücumların aranan ismi olur.
İkinci yarıda maç sahaya atılan yabancı maddelerdi, sakatlıklardı, hakem hatalarıydı derken 15-20 dakika ancak oynandı. Normal sürenin sonlarında F.Bahçe, G.Saray’ı bunalttıysa da gol gelmeyince eziyet uzatmalara kaldı. İlave 30 dakikada G.Saray, 2. bölümde oyuna katılan Bruma ve Yekta’yla oyunu dengeledi. Ancak sözde Süper Kupa’nın uzatmaları da kazananı belli etmedi ve düğümü penaltılar çözdü. Kötü gecenin penaltıcıları da kötüydü. G.Saray’ın güya fire vermeyen ayakları Selçuk ve Melo topu dışarı yollayınca Muslera’nın 2 kurtarışı Sarı - Kırmızılılara yetmedi ve F.Bahçe, ‘Süper Kupa’nın sahibi oldu.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları