Aykut Küçükkaya

Birbiri ardına yazı dizileri GELİYOR

12 Kasım 2018 Pazartesi

Özel haberleriyle okurun karşısına çıkan Cumhuriyet, birbiri ardına yazı dizileriyle gündem yaratacak. Türk basınının simge isimlerinden değerli ağabeyimiz Altan Öymen’in anılarını Miyase İlknur’un kaleminden okuyorsunuz. “Altan Öymen’le Dünden Bugüne” bizleri ilk önce 1930’lu yıllara götürdü; bugün 1940’lardayız. Seri dizimiz, Altan Öymen ve Miyase İlknur’un titiz çalışmasıyla önümüzdeki ay bizleri 1950’li yıllara götürecek.
Ekonomi Şefimiz Şehriban Kıraç’ın hazırladığı dizi yarın okurla buluşacak. Kıraç, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin bir yıkıma dönüşmemesi için akademisyenlere, iş dünyasına ve işçi sendikalarına “Ne yapmalı” sorusunu yöneltti. Umarız siyasi iktidar, ekonomi dünyasının önemli isimlerinin uyarılarına ve önerilerine kulak tıkamaz.
Ankara Temsilcimiz Sertaç Eş, bir aydan bu yana yankı yaratacak bir araştırmanın içinde. Yazarımız Barış Terkoğlu da Cumhuriyet için uzun süredir üzerinde çalıştığı önemli bir dosyayı yakında okurlarımızla buluşturacak. Okurlarımızın, Sertaç Eş ve Barış Terkoğlu’nun ha-zırlayacağı Gülen cemaati ve tarikatlarla ilgili araştırmaların sıkı takipçisi olacağını düşünüyorum.
Yazarımız, ağabeyim Ataol Behramoğlu Cumhuriyet için bir kez daha sokaklara çıkıyor. Behramoğlu’nun muhabirimiz Hilal Köse ve foto muhabirimiz Vedat Arık’la hazırlayacakları yazı dizisini ben de okurlarımız gibi merakla bekliyorum. Yine yazarımız Miyase İlknur ve eğitim editörümüz Figen Atalay da hazırlayacakları dizilerle okurlarımıza seslenecek.
Kasım ve aralık aylarında birbiri ardına yayımlayacağımız yazı dizileri, özel araştırma dosyaları Cumhuriyet’in olmazsa olmazı “özel haberciliğini ve fikri takipçiliğini” bir kez daha ortaya koyacak.

Cumhuriyet yazarları Cumhuriyet standında
Tüm okurlarımızı önümüzdeki hafta sonu (17 Kasım Cumartesi-18 Kasım Pazar) 37. İstanbul Kitap Fuarı’nda Cumhuriyet Kitapları Standı’na bekliyoruz. İki gün boyunca Cumhuriyet yazarları siz değerli okurlarımızla standımızda buluşacak; kitaplarını imzalayacak. Yazarlarımız önümüzdeki cumartesi ve pazar günleri saat 13.00’ten sonra okurlarımızla sıcak sohbetler yapacak. Yolunuz Beylikdüzü’ndeki TÜYAP’a düşerse bizler orada olacağız, bekleriz...

‘İmece’ sürüyor...
29 Ekim ve 10 Kasım’da hazırladığımız özel gazeteler okurun büyük beğenisini kazandı. Cumhuriyet’in gerçek sahibi olan okurlarımızın “Cumhuriyet İmecesi”ne verdiği anlamlı destek gücümüze güç kattı. CUMOK’un çağrısıyla başlayan ve 26 Kasım’a kadar sürecek kampanyanın daha da büyüyerek süreceğine inancımız tam.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları