Kusursuz bir iddianame: Metastaz

10 Şubat 2019 Pazar

Menzilci Hâkim Hasan Akdemir, istediği 1 milyon dolarlık rüs¸vetin tadımlığı olarak 45 bin dolar aldıktan sonra, zanlı Fikret İnan’ın avukatına: “FETÖ’cü olmadıgˆını biliyorum. Ben tutukladım ama hata yaptım, onu yine ben kurtaracagˆım” dedi.
Yaptıgˆı ‘hatayı’ rüşvet karşılığı ‘düzeltme’ yoluna giden Hâkim Akdemir, bu görüs¸meden bir hafta sonra, adliyedeki odasında yine I·nan’ın avukatından 5 bin dolar aldı.
Hâkim Akdemir bu süreçte bir de terfi alıyor, Sulh Ceza Hâkimligˆinden Ağır Ceza Bas¸kanlıgˆına atanıyordu. I·stedigˆi paranın tamamını vermeyen Fikret I·nan’ın avukatlarına ise, “Bu dava 2. Agˆır Ceza Mahkemesi’ne açılacak, sonuçta tüm itirazlara 3. Agˆır Ceza Mahkemesi olarak ben bakacagˆım. Şimdi olmasa da yine bana geleceksiniz” diye s¸antaj yapıyordu.
Fikret I·nan artık bunalmıs¸tı. Avukatı Halil Canbolat aracılıgˆıyla Hâkimler ve Savcılar Kuruluna (HSK), Hâkim Hasan Akdemir’i s¸ikâyet etti.
HSK’nin ve I·stanbul Anadolu Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆının bilgisi dâhilinde “suçüstü” için dügˆmeye basıldı. I·lk amaç, Hâkim Akdemir’in rüşvet talebinin tespitiydi.
Avukat Canbolat ile Hâkim Akdemir 14 Nisan 2017 günü görüs¸mek üzere randevulas¸tı. I·stanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele S¸ube Müdürlügˆünden ses kayıt cihazları temin edildi ve avukat Canbolat’ın üzerine konuldu.
Elde edilen ses kayıtlarında, Hâkim Akdemir para karşılığı tahliye sağladığını kabul ediyordu. Ama hâkim, avukata kızgındı, zira istediği rüşvetin tamamı ödenmemişti!
Avukat Canbolat ile Hâkim Akdemir’in ses kaydı hızlıca kâgˆıda döküldü ve gizlice HSK’ye gönderildi. Beklenen talimat sözlü geldi; FETÖ s¸üphelisi Fikret I·nan, rüşvet şüphelisi Hâkim Hasan Akdemir’le bulus¸turulacaktı.
Takvim18 Nisan 2017’yi gösteriyordu.
Fikret I·nan, Bas¸savcılıgˆın gözetiminde hâkimin ‘iş ortağı’ Avukat Serap Bindal’ı aradı, randevu talep etti. Aks¸am saat 18.00’de, Av. Bindal’ın Pendik’teki ofisinde bulus¸ma kararı alındı.
Vakıfbank’tan temin edilen, seri numaraları kayıtlı 50 bin dolar, Mali S¸ubede görevli polis memurları nezaretinde Fikret I·nan’a verildi. Ayrıca, I·nan’ın pantolonunun içine 2 ayrı ses kaydedici cihaz yerles¸tirildi.
Her şey o kadar trajikti ki...
Düs¸ünün...
Devletin yargısı ve polisi, halen Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olmakla ve örgütü finanse etmekle suçlanan bir is¸adamıyla is¸birligˆi yapıp, bas¸ka bir tarikatın müridi olan görevdeki bir yargı mensubuna suçüstü yapmak durumuna düs¸müs¸tü!
Hâkim Hasan Akdemir, bu kez yem olarak sunulan 50 bin dolar daha rüşvet aldığı görüşme sırasında, “Yanlış anlamayın, bende zamparalık yoktur. Yani böyle (rüşvet parasıyla) karı kız atacak halimiz yok... Hizbullah davalarına bakan hâkimim. Muhsin Yazıcıoğlu’nun dosyasına bakan hâkimim. Yazıcıoğlu’nun dosyasından beni ölümle tehdit ettiler. Bir de İbrahim Okur, HSYK’nın bir numaralı adamı… Onu tutukladıktan bir gün sonra arabamın frenini boşalttılar” diye övünüyordu.
Hasan Akdemir tutuklandı.
Peki...
Hâkim Hasan Akdemir’i “rüs¸vetten suçüstü” yakalatan, I·stanbul Anadolu Adliyesi Bas¸savcısı Fehmi Tosun’a ne oldu biliyor musunuz?
Hâkim Akdemir’e rüşvet alırken suçüstü yaptıktan yaklas¸ık 2.5 ay sonra, 3 Temmuz 2017’de görevinden alındı ve Yargıtay’a gönderildi. Çocukları İstanbul’da öğrenim gören Fehmi Tosun için bu bir ödül değil, cezaydı.
Menzilci Hâkim Hasan Akdemir’i tutuklayan Hâkim Mehmet Özakar’a ne oldu dersiniz?
Bir durus¸ma sırasında, o da gözaltına alındı, FETÖ üyeliğinden tutuklandı, hâkimlikten ihraç edildi ve... İtirafçı oldu!
Özetlersek:
Tahliye ettigˆi FETÖ s¸üphelisi is¸adamlarını tutuklatan savcıya “FETÖ’cü” diyen hâkimi, FETÖ sorus¸turmasında rüs¸vet aldıgˆını ortaya çıkaran bas¸savcının “rüs¸vet alan bir FETÖ’cü” oldugˆunu iddia ettikten sonra tutuklayan hâkim, FETÖ’den tutuklandı! *

(*) Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun Metastaz (Kırmızı Kedi, 2019) başlıklı belgeselinden alıntıdır.

***

Gazeteciliğin iktidar kasideciliğine indirgendiği günümüzde, bağımsız ve araştırmacı tüm genç meslektaşlarımız başımızın tacı; Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu ikilisi ise, çeliğine Silivri’de su verilmiş kılıç kalemleriyle gurur kaynağımızdır. “İki Barış”ın son eseri Metastaz, kitaptan öte kunt bir iddianame... Suç ne, suçlu kim, her şey açık. Bu ülkeye adalet ve dürüstlük geri geldiğinde, yargıya rehber olacak!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kızgın Boğa 21 Nisan 2024
Kıyamete hazırlık 14 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları