Arif Kızılyalın

Sarı mı Kırmızı mı?

25 Ekim 2014 Cumartesi

Galatasaray, bugün başkanını seçecek. Ya Alp Yalman’ın sarısını atacak üyeler şeffaf sandıklara, ya Duygun Yarsuvat’ın kırmızı pusulasını tercih edecekler...
Eğer Yalman seçilirse 2016 Mayısı’na kadar kalmayı planlıyor, Yarsuvat ise daha kongreye gitmeden, “Mayıs 2015 genel kurulunun” sözünü verdi.
Açıkçası, son yılların en ilginç seçimine katılıyor aidatını yatıran G.Saray üyeleri. Yarsuvat’ın listesi son Başkan Ünal Aysal’ın eski ve yeni çalışma arkadaşlarıyla süslenmiş bir kadro. Yalman’ın yönetiminde ise Adnan Polat etkisi hissediliyor. Her ne kadar Prof. Yarsuvat, “Listemi ben yaptım” dese de, başvuru tarihinin son saatinde adaylığını Divan Kurulu’na bildiren ünlü hukukçunun, hazır bir listenin başına geçtiğini tüm G.Saraylılar çekinmeden itiraf ediyor. Hatta Aysal’ın çalışma arkadaşları, üyeleri telefonla arayıp destek istediklerini de biliyoruz. Keza, Alp Yalman için de Adnan Polat kadroları üyeleri yakın takibe almış durumda.
Açıkçası kim kazanır kestirmek güç. Eski sporcular, Mehmet Cansun, Semih Haznedaroğlu, Hayri Kozak, Mehmet Helvacı grubu sanki Yalman’dan yana. Ali Dürüst, Faruk Süren gibi isimler ise Prof. Yarsuvat’a yakın duruyorlar. Elbette tribünlerin çok sevdiği Abdurrahim Albayrak da Yarsuvat’ın ağır topu. Ne var ki Galatasaray’da taraftar gruplarının sandığa etkisi yüzde 0.1 bile değil. Son 3 kongrenin önemli ismi Adnan Öztürk ve onu kayıtsız şartsız destekleyenlerin kimin yanında duracağı ise sanırım bu seçimin şifresi...
Gelgelim bugün kim kazanırsa kazansın, koltuğa oturacak kişi ateşten gömleği giyecek. Çünkü ilk planda 40 milyon dolara, bahar aylarında da ilave 30 milyon dolara ihtiyaç var. Devletin açtığı 3 dava, UEFA’nın finansal fair play incelemesi işin cabası. En önemlisi de Prandelli’nin yani futbol takımının durumu. Dortmund rezaleti sonrası elini zayıflatan İtalyan hocanın, “Ben buraya lig şampiyonluğu için gelmiştim” demesi, iki adayı da daha seçilmeden teknik direktör aramaya yönlendirdi ki haklılar çünkü Aysal’ın şahsi tercihi ile gelen İtalyan, Sarı-Kırmızıların tüzüğüne de, hedeflerine de uymuyor. Yeni Galatasaray reisini de galiba, maddi sıkıntı dışında en çok zorlayacak konu bu. Yalman’ın tercihinin Mustafa Denizli, Yarsuvat’ın tercihinin ise Lucescu veya Yanal olduğu da kulağımıza gelmiyor değil ama dedik ya önce sandıktan çıkacak sonucu beklemekte fayda var.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları