Cüneyt Arcayürek

Görünen Köy...

20 Kasım 2014 Perşembe

Amerika’yı Kolomb’dan önce Müslümanlar keşfetti deyince gündem değiştirmeye çalışıyor diyen yorumlar yazıldı.
Hatta İspanyol gazetesi El Pais’nin “Saray başına vurdu. Atatürk’ün her manada tersi olmak istiyor” diye yazdı.
Oysa, bu iddiasını ortaya atmasının nedeni ve gerekçesinin kendisine özgü bir yorumu vardır elbette.
Batı medyasını ve bir türlü Türk diyemediği halkı hiç değilse bir süre güldüreyim de çatık kaşlı, zorba kimliğimin bari üstünü biraz olsun örteyim diye düşünmüş olabilir.

***

Dün ortaya atılan ve kanıtlarıyla açıklanan “bir gerçek” RTE’nin güldürü çabasına öyle bir ek yaptı ki, Cumhurbaşbakan’ın çok önem verdiği danışmanların başında meğer oğlumuz Bilal geliyormuş.
Babacığının dünya tarihini sarsacak Amerika’yı önce Müslümanlar keşfetti açıklamasını delilleriyle o hazırlamış.
RTE son konuşmasında iddiasının doğruluğunu kanıtlamak için Almanya’da oturan Prof. Fuat Sezgin’in Amerika’yı ilk evvel Müslümanların keşfettiğini yazdığı son kitabını kanıt olarak gösterdi.
Aksini savunanları kıçüstü oturttuğunu sandığı da değil inandığı günün ertesi dünyayı gülmekten kırıp geçiren iddiasına öyle bir darbe vuruldu ki, kuşkum yok, şimdi dünya medyası artık kahkahalarla gülüyordur.
Zira Sözcü iddianın doğruluğunu kanıtlamak için adeta halk dilindeki bir yalancının yalanını kanıtlamak için bozacının şıracıyı tanık göstermesini emsal gösteren bir olay açıkladı.
Meğer Prof. Sezgin, Bilal oğlumuzun da üye olduğu bir vakfın yayımladığı Arap-İslam Bilimleri Tarihi kitabında RTE’nin dört elle sarıldığı Amerika’yı Müslümanlar keşfetti iddiası yer alıyormuş ve...
...RTE’nin bu iddiasını açıkladığı gün, iddiasının kaynağı olan kitabın yazarı Prof. Sezgin, aynı gün oğlumuz Bilal’le kitabının tanıtım toplantısında samimi biçimde yan yana objektiflere poz veriyorlardı!

***

Böylece RTE’nin illa ki her şeyin ilk başı Müslümanlardır takıntısının kaynağı da, bu kaynağı yazan da Bilal’in çok yakın dostu bir Prof. Babacığına bir dostunun kitabında yazdığı iddiayı dünyada gündem yaratsın diye getiren de saptanmış oldu: Oğlumuz Bilal!
RTE’yi alaya alan Washington Post’tan Daily Mail’e ve oradan İspanya basınına sıçrayan yayınlar karikatürlerle süsleniyor. Örneğin Alman basını, geçenlerde bir bilim aracı indirilen kuyrukluyıldızda RTE’yi yaptırdığı cami ile gösteriyor...
El Pais bir yorumunda şunu yazıyor: “RTE bu durumdan memnun oluyorsa mesele yok” diyor. “Şimdi iş yerçekimi kanunlarıyla penisilinin ve russalatasının icadına kaldı!”
RTE; iktidar sahibi olduktan sonra “Her derdin çaresi, çözümü Kuran’da yazılı” olduğunu bir konuşmasında doğruladı.
Bu söylemiyle dünyada keşfedilen her yeniliğin ya da sorunun çözümünün daha önceleri Kuran’da yer aldığına inandığını açıklayarak!..
Yakında Batılılar kansere çare üretecek olurlarsa, hiç kuşkunuz olmasın RTE, TV’lerde okuyacağı Arapça bir ayette yüzyıllar öncesi kansere çarenin ipuçlarını zaten Kuran’ın verdiğini açıklayarak bir kez daha dünyayı hem şaşırtabilir hem de kahkahalarla güldürebilir.
Aya ilk giden astronotun, Müslümanlığını gizleyen bir Amerikalı olduğunu ne zaman açıklayacağını merakla bekliyorum.

***

El Pais’nin RTE’nin bu çıkışıyla Türkiye’yi AB’ye almayı savsaklamanın rövanşını almaya mı çalışıyor diye yazıyor ve yorumu şu satırlarla sona eriyor.
“Senyör RTE de uluslararası tiyatroda kendisine Putin gibi geçmişte yitirilen bir yer arıyor.
Ancak süreçte ne yazık ki Türkler, gerçek kahraman olan Atatürk’le elde edilen kazanımları yitirecek.”

***

Ülkenin sürüklendiği köyü görmek için kılavuza da gerek yok.
Gerçek, dünyanın dilinde ve sürekli gündeminde!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları