Cüneyt Arcayürek

İki Eşitlik Sorunu…

26 Kasım 2014 Çarşamba

Devletin haysiyetini, itibarını, 30- 40 bin arası insanımızı kurduğu terör örgütüne katlettiren İmralı’daki caninin haysiyeti ile eşitleyen Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Bay Bülent Arınç, Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyetiyle onuruna bu açıklamanızla ağır bir darbe vurduğunuzun farkında mısınız?..
Siz yarın başka biçimde açıklamalarla bugünkü sözleriniz için o çok kıvrak üslubunuzla yok yanlış anlaşıldım da diyebilirsiniz ama…
…HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çözüm sürecinde İmralı’dakine sekretarya ve benzeri konulardaki dayatmalarının “hem hükümeti hem de Öcalan’ı zor duruma düşürdüğünü” söylüyor ve...
…sonra aynen “Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan’ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?” diyorsunuz.

***

Türkiye Cumhuriyeti’nin düşürüldüğü şu hazin duruma bakın:
Uluslararasında onurunu, haysiyetini her zaman koruyan bir devlet olarak bilinen Türkiye Cumhuriyeti’ni, bir Cumhuriyet bakanının, üstelik hükümet adına konuşan Bülent Arınç’ın düşürdüğü duruma bakınız:
Öcalan’ın haysiyetini, itibarını savunma görevini Cumhuriyet hükümeti bakanı üstleniyor!

***

Ne amaçla? Üstelik ucu açık fikirlerini ve toplumsal barışa ulaşmak için hükümetin tek yol gördüğü çözüm sürecini evire çevire kullanan Öcalan’ın amaçlarını savunan, kamuoyuna duyuran parti HDP’nin eş genel başkanını …
….“Öcalan’ın bile talep etmediği şeyler ileri sürmekle” suçluyor.
Daha düne kadar eski patronunun izinde yürüyen Arınç, HDP’nin bir siyasal parti gibi davranmamasından şikâyetçi idi.
Bakanın sözünü ettiği Öcalan’ı zor durumda bırakan bir sorun varsa şayet, bunu İmralı’daki ile HDP aralarında çözümleyebilir.
Şimdi lütfen açıklar mısınız Bay Arınç, Öcalan’ın itibarı neden sizin üstünüze vazife oluyor?

***

Ha bu ara unuttuk. Laik ve çağdaş Cumhuriyeti gerici bir Türkiye yaratmak için altüst eden ve etmeye devam edecek olan büyük patronunuz RTE’nin sahiplendiği bu ülkede her şey olabilir:
Şimdi toplumlar arası barışı sağlamak için katiller katili Öcalan’ı kullanıyoruz ve bu nedenle onu savunmak, itibarını korumak da bizim görevimiz diyebilirler...
Kendinizi de hükümetinizi de ve aslında temelde sarstığınız devletin onurunu ve haysiyetini de böylece korumuş, savunmuş olduğunuzu sanarak, vicdan huzuru ile Arınç hükümet sözcülüğünü, AKP’de iktidarını sürdürebilir.

***

Zaten bu devletin dününü karalamakta usta büyük patron RTE de aynı gün farkına varmadan Arınç’la yarıştı.
Kadın ve Adalet Zirvesi toplantısında konuşan cumhurun değil AKP’nin Hakk’a yürüyünceye dek başkanı olan RTE, kadınla erkek eşit demek ne demek, diye bugüne dek yapageldiği kadınlarla ilgili açıklamalarından birini yaptı.
Bu eşitlik kadın-erkek fıtratına (yaradılışına) ters dedi.

***

Bu mavalın altında yatan ise...
Mustafa Kemal Atatürk’ün kadının elini yüzünü açması; çocuk yapmak, eşinin ayaklarını yıkamak gibi aşağılık görevlerle sorumlu tutulan kadını evden çıkarıp…
…RTE’nin asla tahammül edemediği kadına seçme seçilme hakkını tanıması; devlette, özel sektörde görev almasını; yargıç, doktor, mühendis olarak topluma hizmet görmesini sağlamasından kaynaklanan nefretin itirafı yatıyor.
RTE’nin din ve artık dine tutsak olan kafasının bayatlamış kadın görüşlerine bugün Suudi Arabistan gibileri dışında dünyanın hemen hiçbir ülkesinde rastlamak olanaksız. Kadın artık her ülkede sosyal yaşamın yadsınamaz bir parçası..
Söylediğinin aksine kadın eğer vücut gücüne güveniyorsa madenlere inerek kömüre kazma vurabilir. Sosyal yaşamda hemen her alanda erkekle zekâ ve beyin gücü açısından aynı değerde, hatta daha üstün olduğu için her işi, görevi pekâlâ üstlenebiliyor..
RTE ise hayır, hemen hiçbir yetide erkekle eşit değildir, diyor.. Ya ona göre kadın nedir?
Evde oturan, üç-beş dediği çocuk doğuran, erkeğin seksini tatmin etmek ve çocuk doğurmakla görevli bir araç!
Karagöz gibi yar bana bir eğlence demeyin. Yanınızda görevinden henüz gelen eşinizle bakın ekrandaki her gün görünen RTE’ye…
…. ailece sizleri güncel sıkıntılardan hiç değilse bir saat uzaklaştıracak hayli eğlenceli, tabii ciddiye alınmayacak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.
Bizden söylemesi!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları