Adnan Dinçer

Bayramlar!

14 Ağustos 2019 Çarşamba

Artık interneti en çok kullanan ülke olmuşuz! Hangi alanda, belirtilse çok iyi olurdu. Şimdilik bizi meşgul eden yanı ile kültürümüz korunamaz. Bilgiler çabuk unutulur modunda! Oysa yarına bırakmamız gereken çok şey olmalı.
Talihli bir futbol hayatım oldu ve öyle de bitecek eminim! Beşiktaş’ta genel kaptanlık ve başkanlık yapan efsane isim Süleyman Seba dün anıldı. Bazı değerler öldükten sonra hatırlansa da asıl olan yapılan ve emanet bırakılan esere değerinden öte sahip çıkan nesiler yetiştirmektir! Bu anlamda ilk şampiyonluk maçından önce birlikte çekimi canlı yapılan ve TRT arşivlerinde tutulan belge önem taşımalıydı. Beşiktaş, İnönü Stadı’nın açılışında İsveç takımına 1947 yılında ilk gölünü atan sağ kanat futbolcusu Süleyman Seba’yı asla unutmayacaktır! Bugün Vodafone Park olarak anılacak tarihi Beşiktaş Stadı’nda Süper Kupa finali iki İngiliz takımı arasında oynanacak. Rahatsızlığım nedeniyle orada olamayacağım ama dikkatle sizlere bu karşılaşma adına gerekli yorumu yapacağım. Tavsiyem, izlerken oynanan futbolun ve reklam gücünün toplumsal anlamda verdiği mesaj ve hâlâ futbolun beşiği olduğunu ispata çalışan ve bu anlamda yıllar sonra bunu çağrıştıran final gerçeğine dikkat çekerim. Son görüntü sanki Liverpool ağır basıyor gibi. Ama Chelsea ve belki de teknik direktörü Lampard için tarihe geçecek bir başarı patlaması olabilir!
Chelsea, Beşiktaş’ta toplanırken, Liverpool Taksim’de bir araya gelecek. İngilizlerin yöresel bir maç izleme heyecanı var. Ateşli olmanın ötesinde maç öncesi çılgınlar! Oyunda şarkıları ve kulüp marşları ile takımlarını desteklerler. Ama bizim 2004’te Olimpiyat Stadı’nda Milan’ı yenen Liverpool ve Benitez’in nostaljisi ile hangi yerde olacağımızı göreceğiz. Bayram benim için biraz acılı, sıkıntılı geçerken toplumsal anlamda topraklarımızın 15 bölgesinde çıkan yangınlar kendi sağlık yangınımı unutturdu. Oysa Kurban Bayramı’nın kutsallığını yaşamak ve renkli görüntüler olarak ekrana yansıyan vurdumduymazlık karşısındaki klasik yapımızın değişmemesi inanın futbol dünyamı ve beni arayan dostlarımı ihmal etmeme neden oldu. Hepinizden özür dilerken çok yakında aranızda olacağımı umut ediyorum. Unutmayalım ve unutmam, hayat hoştur ama boştur!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tek çare 24 Nisan 2024
Nihayet 20 Nisan 2024
Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları