Arif Kızılyalın

Eksilene kadar!

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Her şey çok iyi gidiyordu Galatasaray için; ta ki kırmızı karta kadar...
Hele ikinci yarının o ilk 15-20 dakikası, “işte bu” dedirtmişti tribünlere. 300 küsur pasla geçtikleri ilk 45 dakikanın ardından nemin tavan yaptığı bu ağustos sıcağında golü de bulmuşlar, geçen haftaki Denizlispor kabusunu unutturma yolunda dev bir adım adım atmışlardı.
11’e 11 oynadıkları dakikalarda (ilk 4 dakikalık korner kâbusu hariç) kontrol ellerindeydi. Gerçi maçın ilk bölümünde ayarsız piyano gibi farklı sesler veriyorlar, ama direksiyonu elden bırakmıyorlardı. Şablon doğru, uyumsuzluk söz konusuydu. Fatih Terim’in devre arasındaki ‘ince ayarı ise istenen havayı getirmişti Konyaspor maçının 46. dakikasından itibaren. Feghouli ile sağdan, Babel ile soldan, Nzonzi ve Seri ile göbekten geliyorlar, Emre’nin yerine oyuna katılan Adem’le de boş alanlar yaratıyorlardı.
Deneyimli hoca; soyunma odasında oyuncularına ne dedi, kimin kulağını çekti, kimi ateşledi bilinmez, kırmızı görmüş boğa gibiydiler ikinci yarının büyük bölümünde. 5 dakikada 3 net pozisyon bulup Konyaspor’u bunalttıktan sonra Adem’in oyuna girişiyle boşluklar bulan Babel’in akıl dolu vuruşuyla da 1-0’ı yakaladılar. 2 hatta 3. gole de çok yaklaşıp maçı kopartma noktasına geldiler ama kaleci Serkan’ın üstün performansını aşamadılar. Her şey Galatasaray adına ‘çok güzel’ gidiyordu ki, tıpkı geçen haftaki Denizlispor maçında olduğu gibi gereksiz bir kırmızı kart, makine gibi işleyen takımın dişlilerini bozuverdi. Seri’nin - haklı olarak - atılışı ile 1 kişi eksik kalmanın ötesinde psikoza girdiler, ilk 75 dakika kilitledikleri Konyaspor önünde pozisyon üstüne pozisyon verdiler.
Maç 0-0 bitti, bitiyor denirken de kaleleri düştü. O ana kadar sahanın en iyisi Donk’tan seken topla gelen Jonsson golü gecelerini karattı.
Evet, Galatasaray dün 11-11 oynandığı bölümde çok iyiydi, ancak görüldü ki, eksik kalma olasılığına karşı planları yok. Bu plandan öte, gol konusunda da B planları yok. Anlaşılan o ki, Falcao ya da o ayarda biri gelene kadar da olmayacak. Çünkü görüldü ki, geçen yılın gol kralı Diagne, kafada bitirmiş Galatasaray’ı. Çünkü Galatasaray gibi bir takımın santrforu bu kadar vurdumduymaz oynayamaz.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları