Cüneyt Arcayürek

Nedir Niyeti?

17 Aralık 2014 Çarşamba

İnsan okudukça hayretler içinde kalıyor.
Güncel nutuklarından birini attı önceki gün.
Söylediğine göre operasyonlar basın özgürlüğüne darbe vurmak değilmiş. Hukuksal bir davadaki suçlamalar nedeniyle kimi gazeteciler gözaltına alınmış.
Oysa bütün Batı ayağa kalkmış, Bay RTE’nin demokrasisinde dünyanın dördüncü kuvvet diye tanımladığı medyayı ezmeyi öngören uygulamalarına, medyayı kapıkuluna dönüştüren siyasal ahlakına söylemediğini bırakmıyor.
Sen istediğin kadar operasyonlar medyaya değil de.
Pensilvanya’nın marifetlerini kapsayan hukuksal bir sorun diye açıkla. Kimse bu yalancı dolmayı yutmuyor.

***

Hem Allahını seversen hukuksal dediğin dava neyin nesi?
Masallara başlarken söylendiği gibi ben desem beş, siz söyleseniz altı yıl önce, bir zamanlar bu ülkenin bir yöresinde Tahşiye Cemaati diye bir topluluk yaşarmış.
Bunlar da Gülen gibi Nurculardan imiş. Ama bir gün Risalei Nur konusunda Tahşiyecilerle Gülen’in arası açılmış.
Ne ki bir zamanlar iktidar koltuğunda oturan, bugün sultan, padişah diye ünlenen ve Gülen; ne isterse aldıkları başbakanın şemsiyesi altında Tahşiyecilerin pek çoğunu…
...-söylendiğine göre- Gülen’e bağlı gazetecilerin desteklediği uydurma belgeler tanzim ederek polisi, savcıları ve de yargıyı kullanarak zindanlara göndermişler.
İddia edildiğine göre Gülen cemaatine ve ona bağlı yayın kuruluşlarının bu marifetlerine o zamanların başbakanı Bay RTE’nin 2008’lerde ve sonraki yıllar gıkı çıkamıyor....
...yıllar sonra eski dostu Gülen’le kapışınca, birden aklına Tahşiyecilerle Gülen arasında yaşanan o eski olaylar geliyor ve...
...şu sıralar bu eski defteri taze bir olaymış gibi açıveriyor.
Nasıl mı? Çok basit. Şeytanın avukatlığını yapalım.
Yıllar sonra 17 ay hapis yatan Tahşiyecilerin ikinci ismi Mehmet Nuri Turan’ı bir el uyandırıyor ve o da suskun kaldığı yıllar sonra birden Gülen’den şikâyetçiyim diye savcılığa başvurunca veya başvurması sağlanınca, 14 Aralık Gülen basını operasyonları başlayıveriyor.

***

Adam sanki uluslararası çalışan bir haber ajansı.
14 Aralık operasyonlarını birkaç gün önceden açıklıyor ve yine; yahu bu ne iştir, RTE cumhurun başkanı mı yoksa ayaküstü ürettiği haberleri açıklayarak diğer medya organlarını atlatan sözlü yayın organı mı, nedir, diye -tabii korku belası- sorana da yazana da rastlanmıyor.

***

Dün Hürriyet’te “Batı’dan eleştiri yağdı” başlıklı uzun habere göz atanlar; AB ve başta Almanya’nın sorumlu bakanlarının, RTE’nin yolunun Avrupa kriterleriyle artık kesişmediğini açıkça söylediklerini görmüşlerdir.
Üstelik RTE ve hükümetin ikiyüzlülüğüne vurgu yaparak...
Bir hafta önce Ankara’ya gelen AB öncelikli sorumlusuna, Birliğe aday olmaktaki heveslerinden coşkuyla söz edenler...
...bugün, Bay RTE’nin AB’yi adeta gözden çıkaran nutuklarını hayretle izlediklediklerini açıklıyorlar. 

***

Demokrasilerde devlet adamlarının söylemlerine etki ve tepkiyi olağan karşılaması kuralını, padişahlık taslayanların elbette sindiremediklerini Bay RTE kanıtlıyor.
“AB bizi alır mı almaz mı? Bizim böyle derdimiz yok” cümlesi, RTE’nin AB üyesi olmamayı yeğlediğine bir işaret.
Öyleyse nedir niyeti? Rusya lideri, Şanghay Beşlisi’nin önemli üyesi Putin’le Batı’ya inat çok yakınlık kurarak, AB’yi dışlayıp Şanghay Beşlisi örgütüne üye mi olmak istiyor.. ya da çoğu müflis Müslüman ülkeleriyle hocası Erbakan’dan miras kalan AB’ye benzer bir örgüt kurarak başına geçmeyi mi düşlüyor?

***

Olmaz olmaz, yapamaz demeyin.
Halkımızda bu ense, RTE’de de bu enseye seçmen kaynaklı tokat vuracak iktidar eli oldukça...
...Yeni Türkiye’yi Batı’ya karşı ivme kazandırmak için bu olasılıkları gerçekleştirebilir mi diye düşünmeyin? Gerçekleştirir!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları