Gülengül Altınsay

Güzel Goller Pazarı

22 Aralık 2014 Pazartesi

Çok gollü beraberliklere ikişer puan verilmeli bence. Bir önceki maçta Bursaspor’la Trabzonspor’un 3-3’lük beraberliğinden sonra bir kez daha aklıma geldi bu... Bu kadar zevk veren top oynayıp, bu kadar güzel goller atıp sadece bir puanla yetinmek adaletli değil doğrusu.
Günün ilk maçında da Balıkesir, Kasımpaşa’yı 5-3 yenmişti. Yani bol gollü bir Pazar yaşamıştık. Günün son karşılaşması olan Beşiktaş-Akhisar mücadelesinden de beklentimiz artık bol goldü.
Siyah - Beyazlıların savunma önündeki klasik “önlem ikilisi” Atiba ve Veli yeniden bir araya gelmişti. Cenk Tosun maç gününe yetiştirilmiş, Demba Ba ise duruma göre sahaya sürülmek üzere kulübeye konulmuştu. Her iki takım da günümüzün moda dizilişi olan 4-2-3-1’i tercih etmişti yine. Ama önemli olan rakamlar değil teknik kapasite. Maçı rakamlar oynamıyor çünkü. Teknik kapasiten varsa bu dizilişleri uygulayabilirsin.
Beşiktaş yüksek tekniğiyle olmasa da toplu ve hareketli ataklarıyla, müthiş enerjisiyle maça ağırlığını koydu hemen. Akhisar’ın en akıllı ayakları Gekas ve Bilal’di. İşte bu ikilinin bağlarını kopartan Kartal orta sahası, rakibin gol şansını da iyice azalttı.
Ayrıca o Bilal kendi takımının değil Beşiktaş’ın golünün hazırlanışında etkili oldu. Olcay sol kanatta Bilal’i ustalıkla atlattı ve Cenk’e gönderdiği hava topuyla golün yaratıcısı oldu. Fakat Beşiktaş’ın takım savunmasındaki teknik kapasite eksikliği her takımı diriltebiliyor.
Bu yüzden Siyah - Beyazlıların rakibi kalesinden uzak tutma taktikleri geliştirmesi gerekiyor. Bu da oyunu ileride oynayarak mümkün. Ama şu da var; Kartal beklerini ileri çıkarmayarak Akhisar’ın kontra atak şansını da azaltmış oldu. Fakat 2. yarıda Beşiktaş orta alanı oyundan düştü. Buna bir de skoru korumak için geriye yaslanma hastalığı eklendi. Böyle olunca Akhisar sık ve toplu olarak gelmeye başladı.
Bilic’in son yarım saatte Gökhan ve Oğuzhan’ı oyuna alması da tabloyu değiştiremedi. Gerçi Beşiktaş Sosa’yla ikinci golünü de buldu ama kendi kalesinde de bir gol görmeyi engelleyemedi. Son saniye golü ise sadece averaja katkı yaptı. İlk yarıdaki Beşiktaş dışında futbol düzeyinin vasatı aşamadığı maçta günün modasına uygun harika goller vardı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları