Cüneyt Arcayürek

Turkish Big Brother!

24 Aralık 2014 Çarşamba

İhanet listesine, Gezi eylemlerini destekleyenleri, CHP, MHP, TÜSİAD, HDP, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapan polis ve  savcılardan sonra şimdi de doğum kontrolü yapanları ekledi.
Kendine, yaptıklarına karşı çıkan herkesi vatan haini ilan eden Bay RTE, ihanet liste-sine hemen her gün yeni bir hain ve hainlik ekliyor.
Doğum kontrolüne karşı çıkarken, iki cins arasındaki doğal birleşmeyi de koşullara bağlıyor.
Örneğin emrettiği gibi, yeni evlenen bir çift şayet dört çocuk yapmaya yazılı mı sözlü mü nasıl olacaksa, söz verirse cinsel birleşmede özgür kalacaklar.
Aksi halde bu çiftlerin prezervatif, spiral, doğum kontrol hapları almaları yasakk!
Zira çok veya hiç çocuk yapmak isteme-yen, RTE’nin emri aksine doğum kontrolü yapan kişiler hain!
Bu ülkenin bakacağı kadar nüfusu barındırmamasından ya da altı, yedi, sekiz çocuk doğurmaktan yakınan kadınların bu sorununu çözmek için, yıllarca önce doğum kontrolü uygulayan ve yapanlar, yani Bay RTE’ye göre neslimizi tüketenler vatan haini!
Acaba hiç mi aynaya bakmıyor.

***

Bu liste nereye kadar uzanacak?
Gidiş hayra alamet değil.
Kuşku yok RTE’nin kafasındaki yeni Türkiye’de, o ne derse gık demeden onaylayan, eleştirmeyen, muhalefetsiz bir toplum var!
Karşı çıkanın, eleştirenin derhal vatan haini ilan edileceği bir düzen.
Yaratmak istediği Türkiye, George Orwell’in yıllarca önce, 1984 adlı kitabında yazdığı gibi bir Türkiye!
İnsanların nefes alışlarını bile izleyen Büyük Birader (Turkish Big Brother) olmaya özeniyor.

***

Şimdi de başkalarına söyletip denemelerini yaptırdığı, örneğin hamile bir kadının sokağa, toplum arasına çıkmaması… Başbakan Yardımcısı Arınç açıkladı. Kadının sokakta kahkaha atması... yakında yasaklanması beklenen, okullarda kızlarla erkeklerin aynı sınıfta eğitim görmesi, çağdaş demokratik bir ülkede normal sayılan her şeyi savunmak, yapmak maazallah ihanet olacak!

***

Toplum ne kadar da gaflet içinde.
RTE’nin artık insanların cinsel yaşamlarına müdahaleye varan gidişatını demokratik bir ülkenin adeta fantezisi görüyor...
Oysa RTE Büyük Birader olma yolunda
ilerliyor.
Kim bu gidişe dur diyebilecek?
Medyadan, muhalefet partilerinden hayır yok!

***

RTE’ye yetişebilmek için, hükümete emrettiği yolda ilerleyen çözüm sürecinde Öcalan’la masaya oturulmasına, hadi ülkede barış sağlamak için, zoraki ses çıkmıyor diyelim.
Kürtçenin zorunlu olmasını sağlamak için anadilde açılıma önderlik etmek yetmiyormuş gibi, bir de anayasa değişikliği AKP-Öcalan işbirliği görüşmelerinde bile daha taslak halinde iken hayda bunu da önermelerine ne diyeceğiz?
Oysa Öcalan’ın istediği anayasa değişikliği demek, muhalefetin karşı çıkar gibi göründüğü bölünmenin masaya yatırılması demek.
Bu, bir açıdan da RTE’nin başkanlık siste-mine karşı, TC’nin Türklerle Kürtlerin kurduğu bir devlet olduğu iddiasının resmiyet kazanması demek!

***

Öcalan, AKP’ye diz çöktürdü. Adım adım PKK’yi kurduğundan beri amaçladığı hedeflere doğru sürüklüyor…
Hemen her gün bu yolda örnek olayları izledikçe …
Artık bu ülke nereye gidiyor, diye sormaya gerek kalmıyor!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları