Özgür Mumcu

Adam Uzun, Etek Kısa

28 Şubat 2015 Cumartesi

Her ülke bir nihai amaca hizmet etmek için kurulur. Devleti kuranlar bunu ilk anda bilmeseler de bu böyledir. Sayın cumhurbaşkanının, seçim kampanyasında okuduğu şiirde söylediği gibi, “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır.”
İlahi emirlerin sebepleri fanilere çoğu zaman meçhuldür. Gerçekleştiklerinde dahi anlaşılmaz olmaları bundandır. Ah bu emirlerin billurlaşmasına yardımı olanlar, onlar ne kutlu ve ne sebatkârdır.
Mesela ülkemiz henüz biz fanilerin sırrına eremediği bir sebeple iki amaca hizmet etmek için kurulmuştur. Birinci amaç Cemil Çiçek’in hep iktidarın kenarında köşesinde ama bir yerlerinde olması. Bu amaç yerine gelmiş durumda.
Fakat asıl önemli olan bu değil ikinci amaç.
Yani TÜRGEV’in yükselerek büyümesi ve günü geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni Cumhurbaşkanlığı forsunda yeni bir yıldıza dönüştürüp son Türk devleti olmasıdır. Bu amaca her türlü tuzağa rağmen yavaş yavaş ulaşılmak üzeredir.
Sayın Erdoğan’ın geçen hafta TÜRGEV töreninde yaptığı konuşma işte bu ilahi zaferin bir yol taşıdır. Bunu anlamayanlar dalga geçecek. Ah o son Türk devleti kurulduğunda hiç şüpheniz olmasın ilk bu gafiller nedamet getirecek. Şüphesiz o gün Erdoğan ailesi affedici olacaktır.
Bu yeni devlet mutlaka bir dünya devleti olacak. Bakmayın dış politika uzmanı geçinenlerin bunu atladığına. Kim bilir hangi yabancı istihbarat örgütünden nemalanıp ne gizli numaralarla medyaya çöreklenmişler.
Ama bu milletin sayın cumhurbaşkanının ifadesiyle “inancına tarihine bağlı nesiller, düşünen tartışan gençleri” var. Yaşım çok genç sayılmasa da ben kendimi o gençlerden sayıyorum. Bir siyasi, toplumsal zihin devrimine gönül veren herkes gençtir.
Bu gençleri andı cumhurbaşkanı ve TÜRGEV’in bu gençlerden mürekkep nesiller yetiştireceğini söyledi. Bunu söyledi zira mini etek var. Evet, mini etek var.
İzninizle altını çiziyorum Sayın Erdoğan’ın -reis dersem herhalde alınmaz-, reisin şu sözlerinin:
“Varsın onlar kendilerine icazetli şakirtler (öğrenci) yetiştirsinler, inadına dekolte inadına mini etek diye feveran etsinler, biz TÜRGEV ile diğer vakıflarımızla derneklerimizle birlikte inancına tarihine bağlı nesiller, düşünen tartışan gençler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
Mini etek gerçek bir dünya meselesi.
Kenya’da mini etek giydiği için kadınlar ibreti âlem olsun diye herkesin ortasında çırılçıplak soyuluyor. Kenya milli değerlerine sahip çıkamadığı için binlerce insanın buna karşı yürümesine müdahale etmedi.
Ancak bu kendi kendine oryantalizm yapan zihnini satıp mankurtlaşmış ülke gibi olmayanlar da var.
Mesela Uganda. Yakın zaman önce kabul edilen bir kanuna göre mini etek giymek pornografik bir fiil sayılıyor. Uganda Etik ve Ahlak Bakanı Simon Lokodo, diz üzerinde etek giyen bütün kadınların tutuklanması gerektiğini söylüyor. Tutuklanıyorlar da. Neden? Yargı yürütmeye engel olmuyor da ondan.
Uganda’nın öncülüğünü yaptığı bu mini etek karşıtı milli değerler hareketine bir ses de Hindistan’ın Goa eyaletinden geldi. Eyaletin Kamu İşleri Bakanı Sudin Dhavalikar, “Kısa etek giyen kızlar Goa kültürüne bir tehdittir, eğer böyle devam ederse sonu ne olacak, bu derhal durdurulmalı” diyeli sadece altı ay oldu.
Endonezya din işleri bakanı Suryadharma Ali, erkekleri tahrik ettiği gerekçesiyle kısa etekleri yasaklamaya niyetli olduğunu açıklayalı da çok olmadı.
Zimbabve de mini eteğin toplumsal olaylara yol açtığı gerekçesiyle üst düzey siyasetçiler tarafından bir hayli tartışıldığı başka bir ülke.
Hani Sayın Erdoğan dış politikadan anlamıyordu?
Hiç mi ders almazsınız? Dünyanın baronlarına başkaldıran ülkelerin gündeminde ne varsa Erdoğan’ın ve bir sonraki bağımsız Türk devleti TÜRGEV’in de gündeminde o var.
Etekler mini, liderler maksi.
Kısa eteğe karşı uzun adam.
Biz bu savaşı kazanırız. Vallahi de billahi de kazanırız.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tutuklu yargı 5 Eylül 2018
Kimiz biz? 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları