Arif Kızılyalın

İspanya'da Final Ateşi

08 Mayıs 2011 Pazar
\n\n\n

BARCELONA - İspanyanın Barcelona kenti Avrupa basketbolunun zirvesine ev sahipliği yapıyor bu hafta sonu. Uzun bir maratondan sonra Final Foura kalan Real Madrid, Maccabi Tel Aviv, Montepaschi Siena ve Panathinaikos, Türk Hava Yollarının ismini verdiği Euroleague şampiyonluğunu elde etmek için ter döküyor. İlk gün maçlarının ardından finalin adı belli oldu ve Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv beklendiği üzere bugün müthiş keyif verecek bir final için randevulaştı. Sokaklar daha çok YeşilveSarırenklere bürünmüştü dün öğlen saatlerinde. Barcelonanın ünlü La Rambla Caddesinde Final Four için yapılan stantlarda Türk Hava Yollarının logosu ve ismi ülkemizin belki takımlarıyla değil ama kurumlarıyla Final Foura damgasını vurduğunu gösteriyor.

\n

Maccabi taraftarları akın etmişler İsrailden Barcelonaya Sokaklarda takımlarının tezahüratlarını yapıyorlar, finalin coşkusunu doyasıya yaşıyorlar. Onlar için bu akşamın iki önemi var. Hem yıllar sonra tekrar Türk Hava Yolları Euroleaguede şampiyon olmak istiyorlar hem de askerleri için tutacakları yas öncesinde moralli olmayı amaçlıyorlar. Bilindiği gibi İsrailliler bugünün önemi için final saatinin öğlene alınmasını istemiş ve ULEBe ültimatom vermişti.

\n

Panathinaikos ise Obradovicin tecrübesi ve final alışkanlığı ile bir adım daha önde gibi gözükse de sokaklar aynı şeyi söylemiyor. Barcelona caddelerinde kendilerini kafelere atan Yunanlılar, Komşumuzun sponsor olduğu kupayı almak istiyoruz ama Maccabi güçlüdiyor ve ekliyorlar:Diamantidis gününde olmalı, yoksa işimiz zor. Real Madridin kendi ülkesinde deplasman takımı muamelesi görmesi gözümüze takılan bir başka detay Barcelonada Katalanlar pek sevmiyor Real Madridi ve başkent ekibinin taraftarları da azınlıkta dört takım arasında.

\n

Bugün TSİ 17.30’da oynanacak büyük final öncesinde göğsümüzü kabartan bir güzel not da Özel Olimpiyatlardan geldi. Türkiye, Euroleague etkinlikleri çerçevesinde İspanyayı yenip şampiyon oldu. Türk Hava Yolları ile La Ramblada kendimizi ev sahibi gibi hissederken bir de özel olimpiyat oyunlarından gelen bu başarı bir kez daha onurumuz oldu İspanya sokaklarında

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları