Arif Kızılyalın

Avrupa'ya Son Çıkış

12 Mayıs 2011 Perşembe
\n

\n\n\n

Bir takım düşünün ki; milyon Avrolarca yatırım yapıp Avrupanın her kulübünde rahatlıkla forma giyebilecek iki yıldız Quaresma ve Gutiyi kadrosuna katmış, ekibin başına Real Madrid patentli Schusteri getirmiş; yerli futbolcuları da Türkiyenin kalburüstü isimleri... Maçlar başlıyor, ligin ilkyarısında zirveden biraz uzak kalınsa da şampiyonluk için umutlar devam ediyor, yetmiyor Schustertakviyeistiyor; devre arasında Simao, Almeida ve Fernandes transfer ediliyor. ‘17’de 17sloganlarıyla moral pompalanıyor. Ancak rüzgâr terse dönüyor; soyunma odasında yumruklaşan takım kaptanlarından, her gece özel hayatıyla magazin dünyasına manşet olan dünya yıldızına kadar çok sayıda tuhaflık camianın yakasına yapışıyor. Sorunlar bununla da kalmıyor, Türkiyede 1960lı yılların futbolunun oynandığını söyleyen Schuster enkazaltında kalmak istemediğinden istifa ediyor. O arada takım UEFA Kupasından eleniyor, ligde liderle aradaki puan farkı hesaba kitaba sığmıyor. Elde sadece marka değeriyüksek futbolumuzun Türkiye Kupası kalıyor. Evet, yukarıda saydıklarımız Beşiktaşın bu sezon yaşadığı serüvenin özetiydi. Ziraat Türkiye Kupası, hayal kırıklığıyla bitecek sezonun taçlanmasının tek yolu; gelecek yıl Avrupaya çıkışın vizesiydi. Maça hızlı başlayan Siyah - Beyazlılar, İBB önünde etkin gözükmeye çalışıyordu ama zoraki stoper Aurelionun hataları, Gutinin isteksizliği ritim bozukluğu yaratmıştı. İBBnin hızlı hücumlarla Rüştüyü zorladığı anlarda, Quaresma Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Rölantide bir ikinci 45 dakika beklerken penaltıdan İbrahim Akın; ardından da Gökhan Ünal skor tabelasını 2-1 İBB lehine çevirdi.

\n

Sonra bir duran top kafayla Sivok; durum 2-2. 90 dakikadaki eşitlik, uzatmalarda da sürünce kupa penaltı atışları sonrası havaya kalktı.

\n

İBB ilk penaltıyı Cihana attırmakla en büyük taktik hatasını yaptı, sonra Metin de topu direğe nişanlayınca Beşiktaş fırsatı kaçırmayıp Ziraat Türkiye Kupasını kazandı. Siyah - Beyazlılar elbette kupa sevincini yaşayacak, ancak bu başarı gelecek sezon için önemli bir ders olmalı, Beşiktaş camiası düştüğü yanlışları tekrarlamaması gerektiğini anlamalı.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları