Tarih Tekerrürden İbaret

18 Mayıs 2011 Çarşamba
\n

\n\n\n

Futbolda Spor Toto Süper Lig bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla sona eriyor. Düşen ve Avrupada oynayacak takımlar çoktan belli oldu. Ancak şampiyonluk yarışında kupayı kaldıracak takım ise son maça kaldı. Fenerbahçe ile Trabzonspor puan puana ama hem ikili hem de genel averajda Sarı - Lacivertliler önde görünüyor.

\n

Son karşılaşmalarından önce geçen haftaki maçlara bakalım. Fenerbahçe kendi sahasında Ankaranın Sarı - Lacivertlileri ile oynadı ve görülmemiş bir skorla 6-0lık sonuçla şampiyonluğa biraz daha yaklaştı. Kucaklamaya da az kaldı. 5 gol yere-göğe sığdırılmayan Brezilyalı Alexe ait. Oysa Ankaragücü Ankarada yaptığı ilk karşılaşmada Fenerbahçeyi çalkantılı dönemini yaşarken 2-1 yenmişti. Son haftalarda aldığı sonuçlarla taraftarlarını artık sevindiriyordu. Bu altı golün üçünün penaltılarla gelmesi ilginç bir tesadüf mü? Dış ülkelerde başarılı düdük çalan hakemlerimiz yurda gelince neden böyle çelişkili, hoş olmayan kararlar verebiliyor?

\n

Bu yarım düzinelik goller ile taçlanan sonuç bizi yıllar öncesine götürdü. Hatırlayalım... 1992/93 sezonunda, Galatasaray ile Beşiktaş puan puana şampiyonluk yarışındaydılar. Son maç 30 Mayıs 1993 günü Galatasaray ile Ankaragücü 19 Mayıs Stadında oynandı ve Galatasaray bu maçı 8-0 aldı. 53’e karşılık 45 yani 8 sayılık averajla o sezonun şampiyonu oldu. O karşılaşmada yenilen 8 golün suçunu da kaleci Zalada yüklemişlerdi. Demek ki tarih tekerrür etti... Ankaragücü bu kez kontrolsüz ve sert oyunu ile hezimete çanak tuttu, şampiyonluk yolunda giden Fenerbahçeye yardım etti... Evlere şenlik bir yardım bu.

\n

Ankaranın diğer temsilcisi Gençlerbirliği de geçen hafta kendi sahasında İstanbulda 2-0 yendiği Galatasaraya 3-2lik sonuçla 3 puanı hediye etti. Oysa karşılarında toplama ve koşan değil yürüyen bir takım vardı. Belki de başkentin Kırmızı - Siyahlıları Galatasarayın yeni başkan ve yönetimine hediye vermeyi düşündü, yenildiler. Doğrusu her iki takımımıza aldıkları bu sonuçlar Ankaraya yakışmadı.

\n

Son karşılaşmalara aynı puanla gelen Fenerbahçe Sivassporla, Trabzonspor ise Karabükspor ile yapacak. Her iki karşılaşma deplasmada oynanıyor. Fenerbahçenin rakibi Sivasspor 35 puanla düşme hattının üstünde, geçen yıl şampiyonluk kovalayan Sivasspor zor günleri aştı. Rıza Çalımbay ile sonuç almaya başladı. Ancak Fenerbahçe karşısında ne yapabilir? Fenerbahçe değil Sivasspor zorda görünüyor. Öte yandan Trabzonsporun karşılaşacağı Karabükspor 44 puanla 8. sırada, önemli olanı da bu takım kendi sahasında olumlu futbol oynuyor. Genellikle puan alan taraf oluyor.

\n

Bu sezon düşen takımlarımız futbol oynayarak alt lige gittiler. Bucaspora, Konyaspor ve Kasımpaşaspora Bank Asya 1. Ligde başarılar diliyoruz.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İdare ettiler 30 Ekim 2015
Ne Bekleniyordu? 9 Nisan 2014

Günün Köşe Yazıları