Hilmi Türkay

Maçı Bırak Geçime Bak

21 Mayıs 2011 Cumartesi
\n

SİVAS - Şu uçak yolculuğu ne kadar güzel. 1 saat 10 dakikada İstanbuldan Sivasa geldik. Ayağımızın tozuyla sürpriz yağmur karşıladı, hem de bardaktan boşanırcasına... Zor attık kendimizi otele. Gün boyu hiç durmadı yağış ama biz yine de şehir turuna çıktık. Uzun uzun dolaştık. Kahvehaneler tıka basa doluydu. Bu kentte de her parti kendi seçim propagandasını yapıyor. Ama başlarındaki insan sayısı ne yazık ki bir elin parmaklarını geçmez.

\n

Sokak aralarında F.Bahçe ve Sivas bayraklarına rastladım. Daha sonra foto muhabirimiz Fatih Erdoğdu ve muhabir arkadaşım Alican Sezer ile birlikte nabız yoklayalım dedik. Maça 2 gün kaldı ancak şehirde bir şampiyonluk karşılaşmasının oynanacağını bizlere kimse söyleyemedi. Çünkü herkesi bir geçim derdi almış. Herkes ayrı telden çalıyor, ayrı ayrı şeyler istiyor. 78 yaşındaki emekli Hürrem Amca, hükümeti eleştiriyor, Hepiniz benim oğlumsunuz. Maçla ilgim olmaz. Gidin, hükümetten bize zam isteyin diyor. Yanı başındaki arkadaşı, 80’e merdiven dayamış ticaret emeklisi Babür Dayı da Evim var, param var. Ama bir eşim yokdiye hayıflanıp duruyordu. Nereye geldik biz diyorumkendi kendime. Sonra karşımıza çok sayıda genç çıkıyor. Sivas-F.Bahçe maçı ne olursorumuzu onlara da yöneltiyoruz. Birisinin yanıtı ilginç: Ağabey, F.Bahçe şampiyon olmuş, maç gazozuna.Şaşırıyorum, Nasıl olmuşdiye bir soru daha soruyorum. Gazetecisiniz, sizin bilmeniz gerek. Ama ben sizden daha iyi biliyorumkarşılığını veriyor bana gülerek.

\n

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz haklı. Bu sözler bizde stres yaratıyor, başkanda ve teknik direktörde nasıl etki bırakmasın ki? Bu yüzden Odyakmaz telefonlarını kapatmış.

\n

Koyulduk Sivasspor tesislerine. Rıza Hoca kapıda karşıladı. Çaylarımızı yudumladık. Kentte duyduklarımızı ilettik. Olumsuzluğa karşın taraftarlarına kızmadı ve Ben rahatım, takımı kümede tuttukdedi. Zorluklar içinde helal olsun Rıza Çalımbaya...

\n

Otele dönüşe geçtiğimizde bu kez şoförümüz Hamit Amca başladı konuşmaya: Biz işi kurtardık. Bundan sonra ne olursa olsun. Bizim çocuklar pazar günü yenilir, F.Bahçe şampiyon olur.Hadi, buyrun bakalım.. Gördüğünüz gibi ağzı olan konuşuyor.. Ama yapacak bir şeyimiz de yok tabii ki. Neyse biraz yağmur, biraz güneş, yine de güzel bir gün geçirdik diyebilirim.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları