Perinçek'in Sitemi veSilivri'den Adaylar

22 Mayıs 2011 Pazar
\n

Son kitabım İçimizdeki Zalimi imzalayarak Doğu Perinçeke de yollamıştım.

\n

Kitabımı aldığına ilişkin olarak gönderdiği teşekkür mektubunda, kendisine yapılan zulmün üzerinde durmadığım için çok zarif bir biçimde sitem ediyordu.

\n

Haklıydı.

\n

Ayrıca doğrudan bana yönelik olmayan başka eleştiriler de vardı mektupta.

\n

***

\n

Geçen haftalarda Silivrideki haksızlıklar ve hukuksuzluklar üzerinde dururken, askerlerin durumuna yeterince değinilmediğine işaret etmiş ve en başta kendimi eleştirmiştim.

\n

Perinçekin mektubu üzerine aynı eleştiriyi İşçi Partisinin Genel Başkanı Doğu Perinçek ve arkadaşları için de yapmak gereğini hissettim.

\n

Perinçekin durumu gerçekten dikkat çekici.

\n

Bakın odatv.comda 17.5.2011 tarihinde yayımlanan bir yazıda, bu durum nasıl özetleniyor:

\n

Doğu Perinçek üç yılı aşkın bir süredir tutuklu. O bir siyasi parti lideri ve Türkiyede yapılan 12 seçimden 8 tanesini hapiste geçirdi. Seçimden sonra tahliye oldu. Kırktan fazla kitap yazdı Hukuk doktoru Ergenekon yargılamalarında mal varlığını şöyle açıkladı: 10 bin kadar kitap, bir de piyano. Hepsi bu Holdingleri, gemicikleri filan yok, oturduğu eve bir kira ödüyor. Sizin gibi yani, içimizden biri ABD onu hiç sevmiyor, WikiLeaks belgelerinde çıktı.

\n

Türkiyenin boynuna asılmaya çalışılan Ermeni soykırımı yalanlarıyla mücadele etti. Avrupanın her yerinde Ermeni soykırımı yalandır diye bağırdı. Fransa geri adım attı. 28 Şubat 2011de onu 1 Nolu Silivri Cezaevine nakledip içinden lağım suları akan bir hücreye attılar. Şimdi de ailesiyle görüşmesine izin vermiyorlar, ne telefonla ne görüş günleri

\n

Eşine de ayrıca görüşmeme cezası verdiler, nedeni: Onunla konuşacağı konuları unutmamak için bir kâğıda not almasıydı

\n

Doğu Perinçek Cumhuriyet Güçbirliğinden İzmir 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı. Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet devrimlerini savunuyor

\n

Bütün darbe dönemlerini hapiste geçiren Doğu Perinçek Türkiyenin ilerici ve aydınlık yüzünü temsil ediyor Doğu Perinçekin 2002 yılında Diyarbakırda düzenlediği Cumhuriyet mitinglerinde meydanda on binlerce Türk bayrağı dalgalanıyordu. PKK o mitinge engel olmaya çalışmış ancak başaramamıştı. Diyarbakırda şimdi yapılan mitinglerde bırakın Türk bayrağını, devlete meydan okunuyor Doğu Perinçek, şimdi hücrede, ailesiyle bile görüştürülmüyor.

\n

***

\n

Perinçekin adaylığı, bana Silivride tutuklu yargılanan öteki bağımsız milletvekili adaylarını anımsattı.

\n

Tuncay Özkan:

\n

İstanbul birinci bölge.

\n

Çetin Doğan:

\n

İstanbul ikinci bölge.

\n

Atilla Uğur:

\n

Antalya.

\n

CHP ve MHPden de gösterilen adaylarla birlikte, Silivride tutuklu olarak yargılananların bir bölümü Türkiye Büyük Millet Meclisine gidecek gibi görünüyor.

\n

Böylece kamuoyu vicdanında siyasalolarak damgalanmış bulunan bu davaların sanıklarının bazıları, seslerini Siyasal bir ortamdaduyurma olanağına kavuşmuş olacak galiba.

\n

12 Haziran seçimleri birçok sürprize gebe.

\n

13 Haziran sabahı nasıl bir Türkiyeye uyanacağız bakalım!

\n

Şimdilik yine Hayırlı pazarlar diyelim.

\n

Not: Bugün Kocaeli Kitap Fuarında imzadayım.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları