Arif Kızılyalın

Sevinsek mi?

04 Haziran 2011 Cumartesi
\n

BRÜKSEL - Maç berabere bitti, sevinsek mi üzülsek mi bilemiyorum, şu anda Belçika önde, onlar dinlenirken biz Almanya-Avusturya hattına gireceğiz, açıkçası 2012 zor ama en azından dün kaybetmek de vardı, rakibin kaçırdığı penaltıyı ve onca pozisyonu düşünürsek...

\n

Maça bakacak olursak; binlerce taraftarının da etkisiyle 90 dakikaya olgun hücum girişimleri ile giren Belçikaya dayanamadık, birbirini yolda görse zor tanıyacak Sabri-Serdar-Servet-Çağlardan kurulu defans uyum sorunu yaşarken Kırmızı Şeytanlar golü buluyordu.

\n

Moralsiz Emrenin iki Selçukun temposuna uyamaması Ardanın yalnız kalması Hiddinkin planlarını alt üst etti. Hatta bu bocalama döneminde fark da artardı ama Belçika oyunu elinde tutmayı yeğledi.

\n

Yine Selçukun çizgiden çıkardığı top ilk bölümün kırılma anlarındandı.

\n

Nitekim bu dakikada dönen şans Ardanın getirip en iyi yerliBurakın plasesi ile gole dönüşünce maç dengelendi.

\n

İşin garibi onca yanlışa rağmen devrenin sonlarındaki şut tercihleri doğru yapılsa soyunma odasına galip inmek bile işten değildi.

\n

İkinci bölümde Emre de toparlanıp birbirine uyum sağlayan savunma hücuma katkı verince maç maç gibi oldu. Ama Hiddink, Leekensin Martensi oyuna almasına karşılık veremeyince yük Volkanın omuzlarına bindi. Milli damat da günündeydi, hatta Ardanın yaptırdığı gereksiz penaltıda rakibin motivasyonunu bozup Witseli yanılttı. Son dakikalarda da oyunu soğutup 1 puanı kurtardık ama beraberlik inanın iğneli fıçı ve kazanılmış bir şey yok.

\n

O yüzden sevinmemeli, hep kazanmalı, Belçikanın da takılmasını beklemeliyiz. Hem de Gökhan’sız, Hamit’siz ve Nuri’siz...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları