Arif Kızılyalın

Terim'e VerilenSözler Tutuluyor mu?

15 Haziran 2011 Çarşamba
\n

Galatasaray, tarihinin en kara 2 sezonunu yaşadı geride bıraktığımız süreçte.

\n

Astronomik transfer harcamaları, istikrarsızlık, sahipsizlik, en önemlisi başı bozukluk 106 yıllık koca çınarı neredeyse küme düşme hattının eşiğine bile getirecekti.

\n

Üstelik koca 2 yılda, Rijkaard gibi, Hagi gibi markalar da dümene geçmiş ama çare olamamışlardı başarısızlığa.

\n

Sportif anlamdaki bu kan kaybı sonrası Adnan Polatın kulüp üyelerince boşa çıkartılışı ve Ünal Aysalın göreve gelişi umut filizlerini yeniden yeşertti.

\n

Hele, gönüllerin teknik direktörü Fatih Terim de işbaşı yapınca, tüm Galatasaraylılar, Tamam, yenilmez armada geri geliyor demeye başladı. Terimin Evet dediği ilk günlerdeki Selçuk İnan transferi de yeniden yapılanma döneminin en somut adımıydı. Aradaki Elmander ve Ceyhun Gülselam transferleri de geçen yıldan daha dirençli bir takımolacağının siynallerini vermeye başlamıştı ki Drogba, Luis Fabiano, Kanute, Muslera, Reyes isimleri camiayı iyiden iyiye heyecanlandırdı.

\n

Ne var ki Galatasarayda kazın bacağı öyle değil.

\n

Bir Anadolu özdeyişi vardır, Dışı seni, içi beni yakar diye. Şu sıralar Galatasaray böyle bir dönem yaşıyor. Öncelikle teknik direktör Fatih Terime verilen sözlerin büyük bölümü tutulmadı.

\n

Yanlış anlaşılmasın maddi içerikli sözler değil bunlar. Zaten Galatasarayı çalıştıracak teknik direktörün alacağı rakam üç aşağı, beş yukarı bellidir ve Terim para lafını açmamıştır. Ama Terimi üzen asıl sorun, Floryanıneski havasına kavuşma süreci ve transferdeki durgunluktur.

\n

Önce transfere değinecek olursak; evet, Selçuk ve Ceyhun Fatih hocanın istediği isimlerdir ama Ersan Gülüm ve Serdar Kesimalın ezeli rakiplere kaptırılması, yine Mustafa Pektemekte benzeri bir sıkıntı yaşanması yeniden yapılanma sürecinde değişikliğe neden olmuştur.

\n

Yabancı transferinde Elmander kesinlikle Terimin ilk tercihi değil. Yine Drogba ile Fabiano dışındaki yabancılar da Terimi pek memnun etmeyeceğe benziyor. Hele İbrahim Akın, Batuhan ve Sezer Öztürkten en azından birinin alınamaması sezon boyunca yaşanacak büyük sıkıntılara çanak tutar.

\n

Transferin yanı sıra Floryanın yapılanması da Terimin kafasındaki sisteme pek uymuşa benzemiyor. Öncelikle çok güvendiği ve sporculuk günlerinden dostluğu bulunan Fahri Yılmazın yaklaşık 1 ay sonra işbaşı yapışı, yeni yönetimin bazı profesyonelleri ısrarla Floryada tutma isteği de, ilerleyen süreçte sorun açabilir kulübün başına.

\n

Görünen o ki Fatih Terime verilen sözler -henüz- tutulmadı ve yine sayın Terimi yakından tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, eğer, Terim gönül bağı olan Galatasarayda değil de, başka bir ekipte bu sıkıntıları yaşasa (-ki yaşamaz, her şeyi avukatlar aracılığı ile sözleşmesine yazdırırdı-) Hadi bana Allahaısmarladık diye giderdi...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları