Arif Kızılyalın

'F.Bahçe Şike Yaptı' Diyemezsiniz!

08 Temmuz 2011 Cuma
\n

\n\n\n

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çarşamba akşamı bir açıklama yaptı: Süper Lig ve TFF 1. Ligdeki 19 maçta şike ve teşvik primi var... Polis teşkilatı belli ki bir hükme varmıştı. Türk Dil Kurumunun sözlüğüne baktım.

\n

Hükme varmak ifadesinin karşısında İyice düşündükten, özümsedikten sonra karar vermek yazıyordu. Demek ki polisimiz, savcıyı, hâkimi, kamuoyu vicdanını yansıtan yüce mahkemeyi pas geçip suçluyu ilan etmiş bile. Yargısız infaz diyeceğim, dilim varmıyor, suç kapsamına da girebilir. Ama bu iş hukuk teamüllerine uymuyor galiba.

\n

Tam bu açıklamanın ardından Aziz Yıldırımın, İlhan Ekşioğlunun apar topar gözaltına alınışının görüntüleri geldi elimize.

\n

İçim cız etti. Kendimi bir an için Yıldırım ile Ekşioğlunun yerine koydum. İkisi de milyon dolarlık işadamı. İkisi de aile babası, ikisi de patron. Adam öldürmüş gibi, apar topar alınıyorlar evlerinden, arabalarından. Hatta İlhan Ekşioğlunun arabasının kapısı bile açık bırakılıyor, yanında koşturan yelekli iki polis.

\n

Sanki Behzat Ç. dizisinin platosundayız.

\n

Pardon! Aziz Yıldırım, suçludur, suçsuzdur; Fenerbahçe adına teşvik verilmiştir, verilmemiştir; şike yapılmıştır, yapılmamıştır. Bunun kararını polis veremez, vermemeli de. Kolluk kuvveti; bilgiyi, belgeyi toplar, savcılığa verir. Savcılık da suç kapsamında ise topu mahkemeye atar. Roma hukukundan beri bu iş böyle yürür.

\n

Hatta şöyle diyeyim, futbol özerktir. O yüzden; şike ve teşvik hükmüne mahkeme bile varamaz, çünkü futbolda söz federasyonundur. Onun Şike Tahkik Kurulu ile yönetim kurulunundur!

\n

Yani yasa gereği mahkeme birilerini suçlu bulup hapse gönderebilir, para cezası verebilir ama Fenerbahçe şike yaptı, düşsün DİYEMEZ.

\n

Bu kadar açık ve net.

\n

Bence büyük yanlış yaptı İstanbul polisi.

\n

Bu dâhice fikri onlara kim verdi, Fenerbahçeyi aslanların önüne atınkim dedi bilemem ama şu andan itibaren mağdurdur Sarı - Lacivertli camia. Sırf polisin bu açıklama sendromu yüzünden.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları