Selçuk Erez

Herkes Haddini Bilsin!

30 Nisan 2015 Perşembe

Sen gel, seçilir seçilmez ufacık KKTC nin “yavru vatan” olmadığını, “kardeş vatan” olduğunu, yani koskocaman Türkiye kadar büyük bir şey olduğunu ileri sür! Haldun Taner olsaydı, sana, “Sen kimsin? Herkes haddini bilsin: Kıbrıs bir güççük vatandür” derdi.
Ey yeni başkan, KKTC dediğin yerde kaç kişi yaşar?
Bizim birçok ilçemizde sizin tümünüzden çok insan bulunmaktadır: Mesela, İstanbul’un Pendik, sonra Gaziantep’in Şehitkamil ilçelerinin nüfusları bile sizin iki katınızdır! İstanbul’un Sultanbeyli’sinin, Ankara’nın Altındağ’ının KKTC kadar nüfusu vardır.
Ben tam 300 binden az nüfusu olana Yavru İlçe, 100 binden güdüğüne de Cenin yani Fetus İlçe denmesi için öneride bulunmayı düşünürken bir de ne göreyim? Yeni başkan tutmuş kendisini bizimle bir saymaya başlamış!
Bak kulaklarını aç da iyi dinle: Biz seçimden sonra sadece illeri, ilçeleri değil memleketleri de böyle sınıflayacağız.
Erivan’a gitmeyip Çanakkale’ye gelenlerle başlayalım: Devlet başkanları düzeyinde katılanlar yani Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Galler filan “Kardeş Vatan” sayılacaktır.
Çanakkale anmalarına başbakan ya da bunu andıran bir sıfatla katılanlar “Emmioğlu Vatan” sayılacak, her birine bunu belirten resmi bir plaket verilecek ve bu plaketlerin tüm hükümet dairelerine asılmaları şart koşulacaktır.
Emmioğlu Vatanlar, şimdilik Afganistan, Gambiya, Zambiya, Avustralya, Yeni Zelanda, Moldova ve Romanya’dır.
Bakanıyla katılanlar “Baldız Vatan” sayılacaklardır. Baldız Vatanlar: Gabon, Gana, Gine, Gürcistan, Hırvatistan, Lübnan, vb. gibilerdir.
Devletleşebilecek örgüt ve toplulukları da düşündük. Bunlara “Kirve Vatan” diyeceğiz. Bunlar, Suriye Ulusal Komisyonu, IŞİD gibilerdir.
Çanakkale dururken Erivan’a gidenlere, Kaynana ya da Yengen Vatan denecektir. Amerika’nın tümüne değil ama Pensilvanya’ya “O Vatan” denecektir.
Ayrıca Görümce Vatan, Dünür ve Kanka Vatan olarak tanımlanmış olanlar da vardır. Herhangi bir devletin statüsü, Bakanlar Kurulu kararıyla saptanır; bunların yerleri görülen lüzum üzerine değiştirilebilir. Sıfatı açıklanan bir devletin sözcüleri, yerlerinden memnun olmadıklarını açıklama cüreti gösterdiklerinde “Besleme” ya da “Kuma Vatan” statüsüne indirgenebileceklerini bilmeli ve ona göre davranmalıdırlar.
Ey Rusya, Almanya, Vatikan ve tabii ki sen ABD ve Avrupa Topluluğu, bil ki bundan sonra elâlem sizi değerlendirirken Fitch’e, Standart and Poors’a değil bizim, sizin ne biçim vatan olduğunuzu belirten sınıflamamıza bakacaklardır. Ayağınızı ona göre denk alın!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları