Mehmet Özgül

Golcü İş Başında

05 Mayıs 2015 Salı

Galatasaray kazanmak zorunda olduğu maçta golü atana kadar oyuna hâkim olamadı. Selçuk ve Emre defansif anlamda yeteri kadar etkili değildi. Sneijder’in de Zokora’nın sıkı markajında kalmasıyla ofansif anlamda da etkili değildi. Bu arada da çok ciddi bir gol tehlikesini Muslera sayesinde atlattı.
Baskı altında kalmanın psikolojisiyle Sneijder kaleyi hedeflediği 2 denemesinde başarısız oldu. 3’üncüde kaleyi buldu. Golcüler kaleye giden her şutu kalecinin tutamayacağı ihtimaline karşı takip etmeli ve topa gitmelidir. Burak golcülerin yapması gerekenin ilkini yaptı ve Oğuz’un sektirdiği topu gol yaptı.
Skor avantajı yakalayan G.Saray giderek oyuna ağırlığını koydu.
Akhisar’ın oyun planı Bilal’in savunma arkasına atacağı gollük paslara bağlanmış göründü. Ne var ki kenarlara attığı bu paslar netice vermedi.
G.Saray ayağa yoğun pas trafiğini oturtunca oyunu rakip yarı alana taşıdı. Emre-Burak anlaşması golcü işi 2. golü getirdi. Orhan topu bekledi ama Burak topa gitti ve kafayı vurdu.
Akhisar, uçta LuaLua’nın etkinliğini arttırmak için geç kaldı. Bu bir anlamda kolay gol yiyen G.Saray için avantajdı. Değişiklik son yarım saatte geldi ve Vaz Te’yle Akhisar’ın hücum gücü arttı. Son çeyrekte sol bek Kadir’in yerine Mehmet Akyüz’ü de oyuna alan Robeto Carlos maçı çevirmek için bütün riskleri almış oldu. Ama kupa maçında Sivasspor karşısında beni ümitlendiren oyun temposunu oturtan G.Saray ilk bölümü sıkıntılı geçen maçı hasarsız atlattı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları