Fener’e yok Bilal’e bedava!

12 Mayıs 2015 Salı

Muhabirimiz Canan Coşkun’un 9 Mayıs 2015 tarihli yazısının başlığını aynen bu sütuna aktarmak istememin sebebini herhalde anlamışsınızdır. Bir Kartal sevdalısı ve Beşiktaş kongere üyesi olduğumu okurlarım çok iyi bilir. Ancak haksızlığa karşı dik durmanın da Beşiktaşlı duruşunun vazgeçilmez bir prensibi olduğunun bilincindedir tüm Kartalseverler! Her şeyden önce Fenerbahçe, Türk sporunun lokomotiflerinden biri olan değerli bir spor kulübümüzdür. Bünyesinde olan sayısız amatör branşlarla gençlere ve dolayısıyla ülke sporuna hizmet vermektedir. Fenerbahçe’nin büyüyüp kalkınması tatlı rekabet çerçevesinde Beşiktaş ve diğer kulüplerin de bu yarışa katılıp büyümelerini sağlar.

Ülke sporuna zarar
Hâl böyleyken iktidarın bu Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım düşmanlığı sadece onlara değil ülke sporuna da zarar vermekte, onarılması imkansız büyük bir hasara neden olmaktadır! Bir tarafta tüm belediyeler TÜRGEV’e arazi bağışlamak için birbirleriyle yarış ederken, devletin Maliye Bakanı’nın altında imzası olan protokol ile Fenerbahçe’ye 49 yıllığına tahsis edilmesi gereken arazi hiçbir neden gösterilmeden verilmemektedir! Gezi direnişinde Çarşı grubu ile kolkola girerek Taksim’e yürüyen sarı kanaryalılara verilmek istenen bu cezanın adına aslında Türk sporuna yapılan bir darbeden başka ne denebilir?

Söz çiğnendi
Sen, Canan Coşkun’un yazısında, devletin resmi kaynaklarından tespit ettiği 707 dönümlük 606 milyon TL değerindeki araziyi 3 milyona TÜRGEV’e ver; ama resmen yapılan protokolle Fenerbahçe’ye vereceğini taahhüt ettiğin küçücük bir araziyi tahsis etmekten vazgeç! Kısacası sözünü yok say ve çiğne!Oldu olacak yeni bir kanun çıkarın da TÜRGEV’in kuracağı futbol kulübünü Süper Ligimize alın ki ortalık biraz daha şenlensin! Sakın bu kadarı da olmaz demeyin! Olamaz dediğimiz neler oluverdi bu güzel ülkemizde! Biat etmezsen bertaraf olursun sözü hâlâ hafızalarda yerini korurken olamazın olmasına neden hayret edelim?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları