Mehmet Özgül

Kıvılcım

17 Mayıs 2015 Pazar

Galatasaray için 4.yıldız yolunda bence en kritik maç bu maçtı. Kazanılması halinde büyük avantaj olacaktı. Kaybedilecek puan ya da puanlar rakiplerin maçlarını kazanması halinde şampiyonluğun gitmesi demekti. Buna bir de Muslera faktörünü eklerseniz zorluk açıktır. Beşiktaş maçına rahat çıkabilmesi için ben Muslera’nın Mersin’de bilinçli olarak kart gördüğünü düşünüyorum. Bunlar maç öncesi G.Saray’ın handikaplarıydı.
Maç yoğun taraftar desteğiyle başladı. Gençlerbirliği orta alanda ve savunmada çok dikkatli, baskılı, topu kazanınca da çok çabuk atağa çıktı. Gençler akın üstüne akın yaparken G.Saray erken gol için bariz bir telaş içinde göründü. Öyle ki olabilecek gol pozisyonlarını olduramadılar. Olan kısır pozisyonları da Umut’un ve Yasin’in yaptığı gibi kaleyi bulamadılar.

Gençler hızlı başladı
Beklediğimin aksine savunma oyuncuları kademede ve adam paylaşımında çok başarılıydı. Fakat hücumcular rakip kale önünde aynı başarıyı göstermedi.
Arena’daki son maçlarda rakiplerin oyunu ağırlaştırma isteği bu maçta da vardı. Kazanmak için oynamaları çok doğal ama zaman çalmak yakışıksız. O maçlarda telaşsız ve sabırlı oyun yerini telaşa bırakmıştı. Bunda yoğun taraftar desteğinin etkisi var mıdır diye düşünmeden edemiyorum.
Selçuk-Hamit değişikliğinden sonra kulübeye bakıyorum da Emre yok, Pandev var. Hamza Hoca bindiği dalı kesiyor galiba. İlk yarıda Gençler’in bu kadar kolay atağa çıkmasında Melo’nun etkisiz olmasının payı vardı.

G.Saray telaşlıydı
İkinci yarı yine Gençler’in baskısı ve G.Saray’ın telaşıyla başladı. Bu tempoda G.Saray’ın maçı kazanması tesadüflere kalmış görünüyordu. Ya da ateşleyici bir kıvılcıma. Çünkü oyunu forse eden Gençler, telaş içinde bocalayan ne yaptığını bilmeyen G.Saray’dı. Öyle ki 57. dakikada Yasin’in getirdiği topu Umut kale içinde içeri dürtemedi. Ardından ceza alanı içinde Umut’un çekilerek düşürülmesi bence penaltıydı. Eğer yanılmıyorsam hakem kesin art niyetlidir.
Dakikalar ilerledikçe G.Saray oyunda üstünlüğü ele geçirdi ve pozisyon üretmeye başladı. Burak-Sneijder paslaşmasının ilkinde golü atamayan Sneijder, ikincisinde 67’de golü yaptı. G.Saray’ın canlanmasında Yasin’in hazırladığı pozisyon ve taraftarın ‘Re re re-Ra ra ra Gassa Gassa’ temposu ateşleyici rol oynadı diye düşünüyorum.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları