Arif Kızılyalın

Çanakkale geçilmez

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Bir hesap var içimde / toplasam da üç / çarpsam da üç / bölsem de üç / biri uzağımda / ikisi tam karşımda.
Genç şair dünkü Galatasaray- Beşiktaş maçı için mi kaleme almıştı yukarıdaki dizeleri, yoksa bir matematik sorusunu belagatla ifade etmek için mi yazılmıştı bu şiir bilinmez, gerçekten 3 bilinmeyenli bir 90 dakika izledik.
Denklemin 2 parçası sahadaydı. Şampiyonluk kovalayan Galatasaray ile prestij peşindeki Beşiktaş.
Üçüncü paydaş Fenerbahçe ise pusudaydı, “lider takılır da şampiyonluk yarışına ortak olur muyum” diye.
İşte böyle bir 90 dakikaydı.
Ve bu heyecan fırtınasını kazanan Galatasaray resmen “şampiyon” dedirtemese de son 1.5 yıldır TT Arena’yı ilk kez stadı gayrısız dolduran taraftarına, zafer ateşini yaktırttı son düdük çaldığında camiasına.
İşin aslına bakarsanız Galatasaray iyi oynamadı dün. Melo’nun savunmada yapacağı olası hatalara karşın Hamit tercih edilmiş, Yasin de ‘Burak-Sneijder markaj yerse serbest kalıp gol atar’ diye sahaya sürülmüştü.. ki, yanıltmadı genç forvet hocasını; güzel goldü.
Böyle maçlarda 1-0’ı bulunca doğal olarak geriye yaslanıyor öndeki takım ama işi biraz abarttı Galatasaray. Eh, Beşiktaş da orta alanı boş bulunca Sosa ile Tolgay ile yüklendi, Demba Ba’nın maçı izleyen milyonlara, ‘o baaa’ dedirten vuruşu gol olacaktı ki yan direk engel oldu. İkinci yarıya Oğuzhan-Serdar değişikliği ile girip, Atiba’yı kenara çeken Beşiktaş, ilk bölümün sonlarında yakaladığı üretkenliği sürdürünce maç Galatasaray’ın yarı sahasına yığıldı. Ama beraberlik golü gelmiyordu. Stadın tavanına posterleri asılan Çanakkale şehitleri Mehmet Muzaffer’in, Hasnun Galip’in ruhları mı koruyordu kaleyi yoksa Muslera ile vücudunu rakiben önüne siper eden Semih ile Hakan mı anlamadık.
Sahanın tartışmasız hakimi Beşiktaş, 1-1’i bulacak diyorduk ki, futbolun o garip kuralı, ‘atamayana atarlar’ işledi. Hamit’in organizasyonu ile başlayan atak Galatasaray’ın bu bölümdeki tek ciddi gol girişimiydi. Beşiktaş defansı adam paylaşamadı, Selçuk indirdi, Hollandalı Sneijder niçin 10 numaralı formayı giydiğini kanıtladı.
Sonra? Sonrası süreyi eritti Sarı - Kırmızılılar ve şampiyonluk ateşini iyiden iyiye harladılar, “belki bugün, belki haftaya” diyerek...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları