Arif Kızılyalın

Hiddink'in Eseri

08 Ekim 2011 Cumartesi
\n

Öncelikle Mehmet Ali Aydınlar ve Cüneyt Tanmanın Türk Telekom Arenayı doldurma çabasını alkışlamak lazım. Uzun bir aradan sonra dolu tribünler önünde ulusal maç izledik. Keşke Hiddink ve ekibi de, Aydınlar ile Tanman kadar kafa yorsaydı Almanya karşılaşmasına. En azından kendi sahamızda bu kadar kolay teslim olmazdık. Bir ilk gol yedik Almanlardan, şaşar kalırsınız. Kaleci evelemeden, gevelemeden topu Götzee kazandırdı. Onun pasında Gomez, Servet ile Aurelionun hatasında skoru değiştirdi. İkinci gol ise tam evlere şenlik. Müller, o topu ağlara bırakmadan önce Almanlar 3 kez benzeri pozisyon yakaladı. Bizim ön liberolar sanırım skorboarddaki animasyonu izliyordu. Orada Müllere o şutu attırmaz ve o golü yemezsiniz! Hakanın golünden sonra saman alevi gibi bir parladık ama penaltı maçın sonucunu belirledi.

\n

Çok mu kötü oynadık? İyi oynamadığımız kesin. Ama maçı elimizde tutacak fırsatlar da gelmedi değil. Selçukun harika pasında Hamit golü atsa, keza Arda ve Burakın getirdiği topta Selçuk ağları havalandırsa maçın rengi değişirdi ama Almanların makine düzeni içindeki oyununa karşılık veremedik. Panzerlerin sağ kenardan etkili geldiklerini sokaktaki çocuk biliyor. Galiba bizim Hiddink işin farkında değil.

\n

Bu kadar kolay teslim olan bir takım daha görmedim. Ama maç öncesinden belliydi bu hava. Hollandalı hoca, güç farkından, siklet uygunsuzluğundan söz etti. Haksız da değil. Almanya ile Türkiyeyi aynı teraziye koyamazsınız kabul. Yine de Terimlerle Denizlilerle Panzerlere kök söktürdüğümüz maçları hatırlıyorum. Ama bu takım Hiddinkin takımı. Onun düşüncelerini yansıtıyor. O yüzden TFF, Hollandalı ile ilgili kararını 13 Ekim sabahı vermeli.

\n

EURO 2012ye hâlâ gitme şansımız var. Onda da Almanyanın ayağına bakıyoruz. Belçikayı yenerlerse, biz de Azerbaycanı yenersek...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları