TFF'yi Zor Günler Bekliyor

03 Aralık 2011 Cumartesi
\n

Her şey 3 Temmuz sabahı şike soruşturmasıyla başladı ve 5 ayın sonunda olay Türkiye Futbol Federasyonu yönetimiyle F.Bahçe arasındaki büyük bir kavgaya dönüştü. Geçen salı F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koçun, TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ile Hukuk Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Helvacıyı direkt olarak Sarı-Lacivertlileri UEFAya jurnallemeklesuçlamasının, ardından da federasyon yönetiminin F.Bahçeyi doğruları söylememekle itham etmesi üzerine ortalık iyice karıştı. F.Bahçe Kulübü haklı olarak, geçen sezon Süper Ligi şampiyon bitirmelerine rağmen TFFnin UEFAya gönderdiği yazı nedeniyle Şampiyonlar Liginden ihraç edilmesinin sorumlularını arıyor. Yine haklı olarak Şampiyonlar Ligine katılamaması nedeniyle uğramış olduğu maddi kayıpların TFF ve UEFA tarafından tazmin edilmesini istiyor. Bu nedenle de TFF ve UEFA yönetimlerine karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) tazminat davası açmış bulunuyor.

\n

İşte gürültünün kopma nedeni de F.Bahçe tarafından CASa açılan dava nedeniyle UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornunun verdiği savunmada Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı hakkında yer alan ifadeler. Cornu, CASa gönderdiği savunmada açıkça F.Bahçenin şike yaptığı konusunda ciddi delillerin olduğunu ve bu bilgileri TFF yetkilileri Arıboğan ve Helvacıdan aldığını söylüyor. Cornunun CASa verdiği savunmadaki bu ifadeleri gördükten sonra F.Bahçe Kulübü yetkililerinin yerinde siz olsanız ne yaparsınız, o basın toplantısını yapmaz mısınız?

\n

F.Bahçenin suçlamalarına karşı TFF yönetiminin basın toplantısında Başkan Mehmet Ali Aydınların yaptığı açıklamalar da sorulara verdiği cevaplar da tatmin edici değildi. TFF Başkanı, kurumsal yapıya sahip özerk bir kuruluşun başı olarak bazı konuları açıkça anlatmak yerine Benim bulunduğum yerde hiçbir kulübe ve kişiye yanlış yapılmazdiyerek mahallede racon kesen bıçkın delikanlı ağzı ile konuşmayı seçti ve kendi yönetiminde bulunan arkadaşlarını da pek ciddiye almadığını göstermiş oldu. Oysa şu anda TFF yetkililerinin yapması gereken tek şey F.Bahçe ile ağız dalaşı yapmak yerine haklı olduklarına inanıyorlarsa hemen UEFA yetkilisi Cornuyu mahkemeye vermeleridir. Ağustos ayında UEFAya resmi bir yazı yazarak F.Bahçenin Şampiyonlar Ligine katılmasına engel olan TFF yönetiminin başı Sarı-Lacivertlilerle hukuki anlamda zaten ciddi şekilde derttedir. F.Bahçe açtğı tazminat davasını kazandığı takdirde de bu parayı UEFAdan değil TFFden alır. Çünkü bu konuda UEFAnın elinde TFFden gelen resmi belge bulunduğundan UEFAnın F.Bahçeye karşı mali bir sorumluluğu olamaz. Süreci kötü yönetmesi nedeniyle, daha iddianame açıklanmadan çok zor günler geçiren TFFyi iddianamenin açıklanmasıyla çok daha zor günler beklemektedir.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları