Oğuz Tongsir

Terim'in Dönüşü!

08 Ocak 2012 Pazar
\n

Maçtan bir gün önce TRTdeki Futbol Ateşi programında şunları söylemiştim: Ebouenin yokluğunda Fatih Terimin Serveti göbeğe çekip, Ujfalusiyi savunmanın sağına kaydırmasını bekliyorum. Çünkü sakatlıktan yeni kurtulan Sabri şunun şurasında üç gündür takımla birlikte antrenmana çıkıyor. Fatih Terim maç tecrübesi olmayan Sabriyi oynatmak gibi bir yanlışa düşmez.Ama yanılmışım, Samsunda Sabri oynadı. Benimki önemli değil. Asıl Sabriyi oynatmakla Fatih Terim yanıldı!

\n

***

\n

Galatasaray savunmasındaki dengesizlik yüzünden Samsunlu Ekigho iki gol buldu. Devreyi 2-0 yenik kapatan liderde fatura tabii ki Sabriye çıktı. İlk tercihinde hata yapan Fatih Terim durumu toparlamak için artık hamle üstüne hamle yapıyordu. Riera sol kanada alındı, Melo bir ara stopere geçti, Ujfalusi sağbek oldu. Her şey birbirine girmişti. Sonunda Engin çıktı Servet girdi ve Galatasaray başından beri söylediğimiz ideal savunmasına ancak 55. dakikada kavuşabildi.

\n

***

\n

İşte her şey bu dakikadan sonra oldu. Galatasaray, daha doğrusu Fatih Terim kalan 35 dakikada her türlü riski göze aldı. Savunmayı bırakıp, hücumu ön plana aldı. Önce iki savunma oyuncusu Ujfalusi - Semih işbirliğinden skoru 2-1e getirdi, sonra Rieranın katkısı ve Selçukun düzgün vuruşuyla beraberliği yakaladı. Fatih Terim durmak bilmiyor, ille de galibiyet diyordu. Melo - Sercan değişikliğini yapmıştı ki, Emre Çolakın adrese ortası ve Milan Barosun bitirici vuruşuyla 3-2yi buldu. Sercandan gelen dördüncü gol de işin cabasıydı. Muhteşem bir dönüştü bu Galatasarayınki. Aslında bir bakıma,oyuna Sabriyle başlayarak hata yapan Fatih Terimin de dönüşüydü!

\n

***

\n

İlk yarısını 2-0 yenik kapattığı maçı çevirmek her takımın yapabileceği iş değil. Hele hele 4 golle kazanmak çok ama çok zordur. Görülen tablo şu: Ufak tefek hatalar yapsa bile, Fatih Terim mücadeleyi bırakmayan, oyun disiplininden kopmayan, her saniye gol pozisyonu üreten bir Galatasaray yaratmıştır. Bir geçen sezonki Galatasarayı düşünün, bir de bu seneki.. Fatih Terimi kutluyoruz.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları