Arif Kızılyalın

19 Yıl Önce 19 Yıl Sonra

11 Ocak 2012 Çarşamba
\n

Yanılmıyorsam yıllardan 1983tü. Soğuk bir aralık günüydü. Galatasaray, ligde Adana Demirsporu ağırlıyordu.

\n

Fatihli (Terim), Hociçli, Mustafa, Sinanlı takım gol olmuş yağmış, skor 9-2ye dayanmıştı.

\n

Dün akşam iki takım yine Ali Sami Yendeydi.

\n

Ama bu kez stadın yeri değişmiş, adı kalmıştı, Türk Telekom Arena eki ile süslenip...

\n

Adana temsilcisi de çok kan kaybedip 2. Lige kadar inmişti.

\n

Yine de Galatasaray ile Adana Demirspor arasındaki maç, heyecanlandırdı izleyenleri.

\n

Öncelikle Demirsporlu taraftarları kutlamak gerek. Galiba 2 bin 500 kişi civarındaydılar ve stadı inlettiler. Demek ki boşu boşuna İtalyan, Fransız ve İngiliz gazetelerine haber olmamışlar, anarşist ruhları ile.

\n

Maça gelince; biri Süper Lig lideri, diğeri 2. Lig Kırmızı grup takımı arasındaki mücadelede, favori takımın file bekçisi, kalesinde devleşiyorsa yine Demirsporu alkışlamalıyız. Maç 0-0 iken kaçırdıkları fırsatlar vardı. Yine 2-0 ve 3-0 iken karşı karşıya atamadılar. Tunay, Raşit, Erçağ ve kaleci Şener -4 gol yemesine rağmen- alkışı hak ettiler. Galatasarayda ise genç Mertan sağ içte ben buradayım diye bağırdı. Sercana yaptığı asistle alkış aldı, elbette hızlı manevraları ile de. Yine, Sercan ve Riera da ilk 11i zorlayacaklarının sinyalini verdiler. Servet çok şey kaybetmiş, belki rakibi önemsemedi ama bu formu ile Semihi kesemez. Ceyhun, Çağlar için de çok olumlu konuşamıyorum, ancak emektar Ayhan bu yıl 18in değişilmezidir, deneyimi ile...

\n

Skor mu, elbette 19 yıl önceki kadar renkli değildi, 4-1de kaldı. Çünkü dünkü Demirspor, kupa mücadelesinde 19 yıl önceki Demirspora göre çok daha dirençliydi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları