Oğuz Tongsir

Elmander'siz G.Saray

26 Mart 2012 Pazartesi
\n\n\n

Bu sezonun en kötü G.Sarayını izledik. O pas yapan, topun kendinde kalmasını bilen, orta sahada baskı uygulayan lider takım gitmiş; yerine sinirli, sorumluluk yüklenmeyen, uyumsuz bir futbolcular topluluğu gelmişti. Bu sonucu Elmanderin yokluğuna bağlayanlar çıkabilir. Eğer öyleyse, yani G.Sarayın kaderi tek bir oyuncuya bağlıysa, asıl o zaman sorun var demektir.

\n

Belli ki, Trabzonspor dersini çok iyi çalışmış. Burak, Alanzinho, Olcan ve Volkan gibi dört süratli futbolcuyu sahaya süren Şenol Güneş, orta alan hakimiyetini ele geçirdiği gibi Zokoranın orkestra şefliğinde oyunu çok iyi kontrol etti. Burakın attığı golü, Fatih Terim herhalde futbolcularına defalarca izletecektir. Hakeme itiraz edeceğim derken topu bırakmak, oyundan kopmak dünyanın neresinde görülmüştür? Sonrasında Burak ve de özellikle Volkan fırsatları cömertçe harcamasa, Trabzonspor evine güle oynaya dönebilirdi. Ama ne olursa olsun, zirveden kaç puan uzaklaşırsa uzaklaşsın, Trabzonspor Türk futbolunun gerçekten büyüğü. G.Saraya ecel terleri döktüren, hiçbir rakip karşısında ezilip büzülmeyen Bordo - Mavili takım bu gerçeği dün bir kez daha gözler önüne serdi. Bu satırlardan Trabzonspora alkışlarımızı gönderiyoruz.

\n

Tekrar G.Saraya dönelim. Lider, F.Bahçe maçının psikolojik baskısını üstünden atamamış gibiydi. Herkes çekingen, her futbolcu sorumluluk almaktan kaçar gibiydi. Hele hele ilk yarı.. İkinci devrede biraz pas yapar gibi oldular ama bu da yetmedi. Tabi Baros - Necati uyumsuzluğu da maça damgasını vurmadı değil. Birbirlerine girdiler, topu ezdiler, tribünlere Ah Elmander neredesindedirttiler. Aslında şu gerçeği de kabullenelim. Elmander sadece bir futbolcu olarak değil, ruh olarak da bu takıma çok katkı sağlıyor. Forvetlerle devam edelim. Sonradan oyuna giren Mehmet Batdal son dakikada top boş kaleye göndereceği yerde, laubali bir vuruşla Tolgaya nişanlayınca, tribündeki G.Saraylılara saç baş yoldurdu. Ama bu pozisyonda en çok Ben bu takımda neden oynayamıyorum?diye, Sercan Yıldırımın üzülmesi gerekir. Sözün özü çok kaliteli bir oyun olmasa da tempolu, mücadele dolu bir maçtı. Soluk almadan izledik. İki taraf da maçı kazanabilirdi. Bu karşılaşma, Play - Offta bir heyecan fırtınasına tanık olacağımızın sinyallerini verdi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları