Şerefsizlik

05 Ağustos 2015 Çarşamba

Dil Derneği’nin Türkçe Sözlük’ünde “şeref” sözcüğü “başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, onur, haysiyet” olarak, “şerefsizlik” sözcüğü de “şerefsiz olma, şerefini koruyamama durumu, onursuzluk” olarak açıklanıyor.
Bizler, daha düne kadar şerefsizliği namussuzlara, hırsızlara, yağmacılara, talancılara, yalancılara, ahlaksızlara, dalkavuklara, yalakalara yakıştırırdık. Ne var ki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli aşağıdaki sözleriyle “şerefsizlik” sözcüğünün açıklanmasına dilbilimsel açıdan önemli bir katkı sundu.
“İzmir’de, Marmaris’te yazlıklarında yatıp, AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen; ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler.”

***

Bu sözleri duyan da ünlü Fettahoğlu ailesinin varlıklı bir üyesi olan Devlet Bahçeli’yi “bir lokma, bir hırka” hayat sürdüren bir insan sanır. Oysa ilk ve ortaöğrenimini Adana Özel Çukurova Koleji, İstanbul Emirgân Akgün Koleji, Etiler Özel Ata Koleji gibi paralı okullarda yapmış, bugün garajında 1987 Volvo, 1982 Mercedes, 1987 Buick ve 1971 Ford Taunus’tan oluşan pahalı bir otomobil koleksiyonuna sahip bir insandır kendisi.
Genel başkan böyle konuşur da Doğru Yol Partisi’nden devşirme yardımcısı, İMPA AŞ ve İNMAŞ Ltd şirketlerinin sahibi Celal Adan durur mu? O, HDP düşmanlığında bir adım daha ileri gidecek, 6 milyon 221 bin seçmenin oyunu alarak TBMM’ye giren 80 HDP milletvekilini PKK’li olmakla suçlayacaktır.
Bir yanda Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eğitim Dairesi’nde eğitimci olarak görev yaparken, öbür yanda kapitalist bir girişimci olarak inşaat müteahhitliği yapma başarısı gösteren MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da “40 yıllık şerefli mazisi olan MHP, şerefsize şerefsiz der” diyerek bu kervana katılacaktır.
Fakat bu açıklamaların zirve noktasına bayrak diken ise Devlet Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan olmuştur. Habertürk TV’deki bir tartışma programında bir an eğilir gibi bir hareket yapmış, sonra doğrularak, “Çantamda üç bin kişilik bir şerefsiz listesi var, fakat okuyacak olsam programın süresi yetmez” diyerek izleyenlerin kafasında “Acaba HDP seçmenleri MHP tarafından fişleniyor mu” gibi bir sorunun doğmasına yol açmıştır.

***

MHP’lilerin HDP’yi düşman olarak görmeleri doğaldır. HDP’nin Türkiyelileşerek süreç içinde “Kürt sorununu” geride bırakarak sol bir partiye dönüşme olasılığı MHP’nin gözünü korkutmaktadır. Çünkü MHP, kapitalizmin bir ürünü olan milliyetçiliğin bayraktarı olarak Türkiye kapitalizminin yılmaz savunucusudur. Kuruluşundan bu yana solla, solcularla savaşarak bugünlere gelmiştir.
Bu açıdan değerlendirildiğinde kime ne dediğinin, kimi ne ile suçladığının bir kıymeti harbiyesi, ciddiye alınacak bir yanı yoktur.
İyisi mi, biz yazımızı arabeskçi Ömer Danış’ın yürekleri parçalayan “Şerefsiz” adlı şarkısıyla noktalayalım.
“Bir canım var sende saklı / umut yolcu, hasret acı / geceler yalancı.. / yolu yokuş yüreğinde aşk ölmek demekse / gel kalbim razı / suç senin değil suç benim AHHH
/ böyle sevda neme lazım?/ ben ki senin için kurşun önünde durdum/ sen sen sen ŞEREFSİZ / beni sırtımdan vurdun / düşmanıma dost oldun / yıktın dağıttın beni / SENNNNNNN /
ŞEREFSİZ.... ŞEREFSİZ.... / bir gün sen de seversin / bir gün sen de ağlarsın / o zaman aklına ben gelirim/ belki geri dönmek bile istersin ama / vakit çok geç olacak / elimde değil seviyorum, özlüyorum / hep de öyle kalacak / hep de öyle kalacak ŞEREFSİZ....”
Sanki MHP’nin AKP’ye sitemi… Ne dersiniz?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları