İse

22 Ocak 2009 Perşembe

RTENİN savcısı olduğu Ergenekon denilen dalgada amaç İslamcı iktidara muhalif çevreleri sindirmek değil ise...

Hukuk devletini, kanunlar gücüyle polis devletine dönüştürmek değil ise...

Korku imparatorluğu kurmak değil ise...

Emperyalistlerin beklentisi ve Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçası olarak Türkiye Ilımlı İslam Cumhuriyetinin temellerini atmak değil ise...

İktidar yandaşı medyayı sonuna kadar kullanarak kirli ve çirkin bir siyasi propaganda yürütmek değil ise...

Yaşadışı işlere bulaşmış ve bulaşma olasılığı bulunan kişiler üzerinden yurtseverleri lekelemek değilise...

Olayları birbirine karıştırıp konuyu içinden çıkılmaz hale getirmek değil ise...

Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmak değil ise...

Parmak hesabıyla yasamaya egemen olan ve yargıyı da egemenliği altına almak isteyen yürütme yani hükümet, demokrasiye biraz olsun inanıyor ve hükümetin başı bu konuda bir nebze samimi ise...

Başbakan RTE, Ergenekon dalgasında yürütmenin yargı ile birlikte çalıştığı yolundaki demecinin bir dil sürçmesi olduğunu belirterek Ergenekon savcılığı görevinden istifa ettiğini kamuoyuna derhal açıklamalıdır! Ergenekon dalgalarında kafalarda soru işareti yaratan tutum ve davranışları nedeniyle Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve TRTden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın görevlerinden istifa etmelidir. İstifalarla boşalan bakanlıklara toplumda güven duygusu yaratacak yeni isimler atanmalı; iktidar partisi içinde bu tür siyasiler yoksa Meclis dışından güvenilir isimler aranıp bulunmalıdır.

Ergenekon dalgalarında hukuk dışına çıktıkları yolunda iddialara muhatap olan memur, müdür, her kademedeki bürokrat hakkında geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmalı ve soruşturmanın güvenilirliği açısından bu şahıslar görevlerinden uzaklaştırılmalıdır. Hazırlık soruşturmalarının gizliliğini açıkça ihlal eden medyadaki görevlilere, gerçek bir hukuk devletinde kendileri de dahil olmak üzere kimsenin dokunulmazlığının olmadığı gösterilmelidir!

Gerisi laf salatasıdır. İlerisi İslamcı faşizmdir!

Müslüman eşbaşkan Gazze çıkmazında

GAZZE katliamında ABDnin Ortadoğudaki Musevi asbaşkanı Ehud Olmert attığı bombalarla taş üstünde taş, Müslüman eşbaşkanı RTE ise ettiği laflarla mangalda kül bırakmıyor!

Türkiyede RTEnin eşbaşkanlığının farkında olan antiemperyalist grupların İsraili protesto gösterililerini polis tekme-tokat ve gaz bombasıyla dağıtmaya çalışırken, İslamcı iktidarın kanatları altındaki şeriatçı grupların gösterileri ise neredeyse polis tarafından sevk ve idare ediliyor! Avrupayı sarsan Deniz Feneri sadakalarındaki dolandırıcılığın Türkiyeye uzanan ampulleri kapatılmaya çalışılırken RTEnin yönetimindeki İslamcı Adalet ve Kalkınma Partisi, Gazze için halktan para topluyor. Hem de Kızılaya yardımcı olmak için! Bir yandan koskoca tarihi Kızılay, dünkü bir siyasi parti ile özdeşleştiriliyor öte yandan o partinin ilçe örgütlerinin para toplamak için düzenledikleri toplantılarda türbanlı kadınlar vur patlasın çal oynasın göbek atıp eğleniyor! Bu arada Gazzede ölen çocuklar için göbek atarak para toplamaları yetmiyormuş gibi okullardaki çocukların ceplerine de el atılıyor. Devletin okullarında paralar kayıtsız-kuyutsuz zarflanırken öğrenciler sıraya sokulup ırkçılık tuzağına düşürülüyor. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor! Çünkü eşbaşkanın elinden ancak bu kadarı geliyor!

Hamasçı

Müberra Şimşek: İsrailin Birleşmiş Milletlerden atılmasını isteyen RTE, Hamasın Birleşmiş Milletlere katılmasını ne zaman isteyecek!”

Yağmur Deniz

Olmert: ‘Hedefe ulaştık’

Doğru... Çünkü Gazze’de yıkılacak başka yer kalmadı!

Torunlar

Kemal Öncü: Padişahtan kelle isteyen yeniçerilerin medyadaki torunları, görüldüğü gibi hâlâ ergene-kana doymadılar!

Haksızlık

Kaya Çetin: Bakan Hilmi Gülerin doğalgaza seçenek olarak ortaya attığıfındık önermesi kuru fasulyeye karşı büyük bir haksızlık olmuyor mu!

Nazi Almanyası’nda papaz Martin Niemöllerin günlüğünden: Önce sosyalistleri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü ben sosyalist değildim. Sonra sendikacıları topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü sendikacı değildim. Sonra Yahudileri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü Yahudi değildim. Sonra beni almaya geldiler; benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nasır mıymış? 5 Şubat 2009
Gladyo 29 Ocak 2009
İse 22 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları