Arif Kızılyalın

Zirve yürüyüşü

18 Ekim 2015 Pazar

İlk yarıyı 1-0 yenik kapayan G.Saray’ın, Gençerbirliği’ni 4-1 yenişini ister savunma oyuncusu Chedjou’nun müthiş hırsına bağlayın, isterseniz, “2. yarıda oyuna giren Yasin maçı çevirdi” diyin, Sarı- Kırmızı ekip, müthiş bir geri dönüşe imza attı dün gece, üstelik maç fazlasıyla da liderliğe oturdu...
Futbol zaten bu özelliği ile iletişim çağının bacasız endüstrisi. Adrenalin patlaması yaptırıyor tutkunlarına.
Bakıyoruz, TT Arena’daki 90 dakikaya; ilk yarıda vasat bir G.Saray, hata kollayan bir G.Birliği var sahada. Oysa Burak ve Denayer dışında ideale yakın bir 11’le de oynuyorlar, ama takım sıkıntılı. Yanılmıyorsam, golü yedikleri 37. dakikaya kadar sırf Sneijder 13 top kaybı yapmış, Jose, yan pas-geri pasla takımının el freni olmuş. Podolski ile Umut da, çerçeveyi tutturamayınca, nadir atağa kalkan Başkent ekibi, Stancu ile direği yokladıktan sonra El Kabir’le 1-0’ı bulmuş.
Buyrun size felaket senaryosu.
Ama, devre biterken, stattaki büyük çoğunluk maçın böyle sonlanmayacağını biliyordu sanki. Düdükle birlikte Yasin sazı eline aldı, Fransız stoper Chedjou da ofanstaki arkadaşlarının yapamadıklarını yaptı. İlk golde, sol bek gibi çizgiye indi, ortası müthişti. Skor 1-1 olduktan sonra ilk kornerde ön direğe uçup, topu arka direk çaprazından ağlara bıraktı. Bir stoper daha ne yapabilir ki!
2-1 sonrası, gecenin yıldızlarından Yasin’in, Gençler kalecisinin bacakları arasından ağlara yolladığı top, galibiyeti perçinliyordu, Burak’ın penaltısı ise, sakatlıkla boğuşan yıldız için moral oldu. Elbette, hem ilk yarıda, hem de ikinci yarıda Umut ve Podolski ile kaçan sayısız fırsatı da unutmadık!
Ha, bu futbol, Kadıköy’de derbi kazandırır mı derseniz; açıkçası kestirmek güç. Çünkü rakip özellikle 1-0’dan sonra pek bir geride oynadı dün gece... Unutulmasın ki, Kadıköy’de böyle bir karşıt bulamaz Sarı-Kırmızılılar.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları