Mehmet Özgül

Savunarak kazanılmaz

04 Kasım 2015 Çarşamba

Gruptan çıkabilmek için iki takım için de çok önemli bir maçtı. Benfica açısından adeta ikinci tur bileti bile denebilirdi. O nedenle başlangıçta müthiş bir baskı uyguladılar. En önemli artıları Gaitan ve Guedes’in becerisi ile çabuk ve çok adamla hücum etmeleriydi. Galatasaray kanatlarda Sabri-Gaitan, Podolski- Guides eşleşmesi ve ikinci bölgeyi iyi kontrol ederek Benfica’yı frenledi.
Oyunun savunma yönünde başarılı olmak için çok efor sarfedildi. Ama topa sahip olunca pas bağlantıları kurulamadı. Hücum ağırlıklı oynayan takımlara karşı çabuk karşı ataklar net pozisyonlar getirir. Galatasaray baskı yendiği bölümde böyle üç pozisyona çıktı. Ancak son tercihler doğru olmadı.

Acemice goller
İlk yarım saat geçildikten sonra Galatasaray oyuna ortak oldu. Ancak topla oynama yüzdesi düşük olunca Sneijder, Podolski ve Burak başta olmak üzere hücum aksiyonlarında etkili olamadılar. Çünkü kafa hep savunmaya çalışmaya şartlanmıştı. Benfica gol bulamayınca oyuncuların sinir katsayısı yükseldi.
İlk yarıdaki baskılı oyununa rağmen Benfica yenilmeyecek bir takım olmadığını gösterdi.
İkinci yarıda Galatasaray’ın oyuna ortaklığını devam ettirerek kazanma moduna geçmesi beklenirken hamleler beraberliği yakaladıktan sonra acemice yenilen ikinci golden sonra geldi. Son bölümde gol için yüklenirken karşı ataklarda farkı Muslera önledi. Çabuk oynayan ve fizik kapasitesi yüksek takımlar öne geçtikten sonra çok zor pes eder. Galatasaray gol atmayı gol yemeden önce düşünseydi belki maçı kazanabilirdi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları