Osman Korkmazel

Taraftar Budur

26 Şubat 2013 Salı

O dönem (Eylül 2012) rüya takım yakıştırması yapılan Galatasarayın fiyakasını Hector Cuperın Ordusporu (2-0) bozmuştu. Sonrası çok bocaladı Sarı-Kırmızılılar Aslında liderin şu anki puan durumu da istenen seviyede değil. Ordusporun da ondan kalır yanı yok. İki hafta daha sıfır puan çekerse tehlikeli bölgenin içine düşer. Hector Cuperın rekoru kursağında kaldı; 2-0 öne geçince umutlandı ama 4 yiyince rekoru, devam!..

\n

G.Sarayın Ordudaki yenilgide savunmanın iki kanadında oynayan Eboue - Hakan dün gece yine sahnedeydi ama stoperlerin ikisi de değişikti; Dany - Gökhan Zan. Yedekte iyice pas tutan ve ligde ilk kez forma bulan Gökhan Zan ve Hakan Balta nasıl performans gösterecekler, meraklılar arasındaydım. Zemin hataların en büyüğünü yaptırıyordu oyunculara da; ondan daha can alıcı hatayı 15’te Muslera yaptı. Deneyimli kaleci, tarihe geçen komedi gollerinde abartısız ilk sırayı almıştır.

\n

G.Saray üstün oynuyor gözüküyordu ama ilk tehlikeli atağı 35’te Hamitin şutuyla geldi; iyi oynuyorun karşılığı bu mu olmalı? Ya 30da Nizamettin fileleri sarssa 2 olacak; Balta Hakan ne güne duruyordu, kolunu topa yöneltince Serkan Çınar gösterdi kireçli noktayı. Stancu, Muslerayı terse yatırarak çıldırttı bir avuç taraftarını. Eee, Fatih Terime birkaç laf etmenin zamanı geldi artık; devre arası olmuş, hakeme itirazın niye hocam? Semih sakat, Gökhan tamam da (o da ne yaptığını bilmez haldeydi ya) iki bekinle (Sabri - Riera) niye oynuyorsun? Oh be rahatladım ya Danynin canı çıktı üçünün kademesine girmekten...

\n

Zeminin futbolu köreltmesi giderek artarken G.Saray da strese giriyordu. Ancak belki de sahanın en iyisi Sneijder, jeneriklik bir gol atınca; son 3 maçtır boş geçmeyen Burak Yılmaz enerjisini tavana vurdurmakla kalmadı (2 gol ve Selçuka enfes gol pası) G.Sarayı resmen ipten aldı. Bu arada dev koroyu da es geçemeyiz. Taraftarlık budur işte. Hakem triosunun kötü yönetimine, hocalarının tribüne çıkmasına, 55 dakikalık kötü futbola aldırış etmeden bir takıma nasıl moral enjekte edilir; bunun adeta dersini verdiler. Alkışlar 12. adama. Yinelemeyle; taraftarlık budur işte!..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları