Yarattığı Sorunu Çözme Vaadi Bile Yetti de Arttı...

05 Kasım 2015 Perşembe

Olasıdır ki siz de rastlamışsınızdır. Kimi kuruluşlarda ilginç kişiler vardır. Önce sorun yaşanacak bir ortam oluşturmak, sorun yaşanmaya başlayınca da çözerek başarılı konumuna geçme konusunda uzmanlaşmışlardır.
İşlerine biraz yüzeysel yaklaşan patronların vazgeçilmezleri, hatta gözdeleri olurlar.
Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım seçimi hazırlık aşamasında bu yöntemi kurumsallaştırmayı başardı ve patronun (seçmenin) gözdesi oluverdi(!)

***

Oysa ülkede var olan şiddet sarmalına düşmüş, yaşamı her yönüyle olumsuz etkileyen ortamın yaygınlaşmasını 13 yıllık iktidarının son döneminde kendisi yaratmıştı.
“Çözüm süreci” kandırmacasıyla, başta PKK olmak üzere terör örgütlerine neredeyse hoşgörü göstermiş, hendeklerin kazılmasına, silah ve mühimmat yığınağı yapılmasına, uyuyan hücrelerin yaygınlaşmasına seyirci kalmıştı.
Örgütler kıpırdamaya başlayınca da aklı başına yeni gelmiş gibi önce aldatıldığını itiraf etmiş, ardından da kışlalarına kapayarak etkisizleştirdiği silahlı kuvvetleri alana çıkartmıştı.
Bir yanıyla teröristle mücadele ediyor görünürken her seçim öncesi tırmandırdığı gerginlik ortamından oy devşirme yolunu bulmuştu.

***

Dünyadaki dolar bolluğundan yararlanarak oluşturulan görece ekonomik durum, dengeler değişince topu atmış, herkesi gelecek kaygısı kaplamıştı. Kötümserliğin giderilmesi konusundaki çabalarına, ayırdında olmadan da katkıda bulunanlar oldu. Ekonomiyi yöneten Babacan bir kurtarıcı olarak sunuldu. Adaylığının piyasaları rahatlattığı bile gündeme getirildi.
Balkon konuşmaları dahil verilen sözlerin çoğunun tutulmadığı unutulup, CHP’nin ekonomik önerilerini sahiplenen, hatta daha da ileri götüren parasal vaatleri bu kez de kabul gördü.
Tek dayanağı, muhalefet partilerinin koalisyon kurma konusundaki (nedenlerini sonra irdeleriz) başarısızlığıydı.

***

Havuz medyası ile yandaş medya yetersiz görülüyor olmalıydı ki, hukuka uygunluğu kabul görmeyen bir operasyonla iki televizyon ve iki gazete daha, hemen seçim arifesinde ele geçirildi.
Hukuksuzluk, kimi homurtulara neden olduysa da engellenemedi.
Yandaşlar hemen “Yargı kararları uygulanıyor, niçin AKP’ye çatıyorsunuz” yaygarasına başladılar.
Oysa, kurgulanan yargının uyguladığı yasaları da 2004 yılından başlayarak ve her olasılığı hukuka tercih ederek AKP iktidarları oluşturmuştu.
AKP, oluşturduğu sorunları çözerek değil, çözme vaadinde bulunarak ilginç bir başarıya imza attı.
Muhalefeti de cumartesi irdelemeye çalışırız.
Dilerim iş işten geçmemiştir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları