Arif Kızılyalın

Atamayana Atarlar

09 Mart 2013 Cumartesi

Atamayana atarlar der eskiler.

\n

İşte dün geceki Galatasaray-Gençlerbirliği maçının en kısa özeti bu.

\n

Salı günkü tarihi Schalke 04 sınavı öncesi Sarı - Kımızılılar Gençlerbirliği önünde futbolun en basit kuralına boyun eğdi. Gerçekten 4 - 5 farklı kazanabilirdi Galatasaray, ama olmayınca olmuyor.

\n

90 dakikanın tamamına bakıyorum, Sarı - Kırmızılılar her dakika bir-iki gol atabilirdi. Çünkü maç başladı, ‘cümbür cemaat rakip yarı alana yerleştiler. Pozisyonun haddi hesabı yok. Burak, Hamit, Sneijder kaleci Ramazanımilli yaptılar. Hele Burak sadece ilkyarıda kaçırdığı fırsatları değerlendirse gol krallığını şimdiden ilan ederdi. Hamit her zamanki gibi direğe takıldı. Snejider ayağının altından geçen topu dürtemedi. Bu bölümde Gençlerbirliği sahada yok. Sadece adam takviyeli alan savunması yaptılar. (Buraka bire bir markaj)

\n

Skorun değişmediği ilk 45 dakika sonrası ikinci yarı yine aynı görüntü. Sağdan soldan bindirmeler, özellikle Hamit ve Ebouenin adam eksilterek yaptığı ortalar... Ama tek forvet Burak, nedense kayıp. Ve Hamit bir kez daha direği dövdü. Galiba Avrupa dahil 8. şutu direkte patladı Almanya kökenli yıldızın.

\n

Gol gecikince doğal olarak bir şeylerle oynamak istedi Fatih Terimsiz Galatasaray kenar yönetimi. Ve ilk kement Emre ile Sneijdere gitti. Oysa ikisi de iyi oynuyorlardı; yerlerine Amrabat ile Umut girdi. Bir şey değişmeyince bu kez Hamit - Drogba değişikliği geldi. Ama gol gelmedi. Eğer futbolda hurafelere, büyüye, doğa üstü olaylara inansak diyeceğiz ki Galatasaraya kara büyü yaptılar. Yoksa bu kadar pozisyon harcanmaz. İşte tonla gol kaçınca futbolun o bildik kuralı kendini gösterdi; atamayana atarlar. O ana kadar sesi soluğu çıkmayan Gençlerbirliğinin Belçikalısı Vleminckx, faul kokan pozisyonda yan ortaya harika bir kafa vuruşu yapıp Alkaralıları öne geçirdi. O pozisyonda sırtında rakibinin elini hisseden Ebouenin yanlış tercihi de skorun terse dönmesinde rol oynuyordu. Fark beklerken yenik duruma düşmek Galatasarayı daha da ateşlemişti ki hakem Özgür Yankayaçok ucuz bir penaltıya hükmetti. Drogba kendisini yere bırakıyor, hakem düdüğü çalıyordu. Ama dünyanın en iyi penaltı atan adamı topu dağlara taşlara vurdu. Galiba zemine ayağı takılmış!

\n

Eh, onca golü, penaltıyı, frikiği atamazsan yenilirsin.

\n

Gerçekten literatüre geçecek bir maçtı. 7-0 da biterdi ama 1-0 Gençlerbirliği kazandı. Bahane de var üstelik; salı günkü Schalke maçı!

\n

Ama bir gerçek de var; eğer Beşiktaş ile Fenerbahçe hafta sonu kazanırsa aradaki fark sahandaki tereyağ gibi erir.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları