Osman Korkmazel

İkramın Hası

09 Mart 2013 Cumartesi

Hocalar kenardaymış da Eskişehirdeki maça o nedenle konsantre olamamış ve puan kaybetmiş Galatasaray. Peki, Orduspor karşılaşması sonrası Burak Yılmaz, “Fatih ve Hasan hocamızın haksız yere atılmaları bize inanılmaz motivasyon sağladı. Müthiş oynayıp faklı kazandık demiş ve tam tersi bir yorumda bulunmamış mıydı?

\n

İşte dün gece, özellikle ilkyarıdaki futbola laf edilebilir mi? Bursa maçından beri formaya hasret Emre ve Yekta, Riera, Eboue hatta son haftaların formsuzu Hamit, hocalarının taktiğine harfiyen uyup; Selçuk-Sneijder eşliğinde Gençlerbirliği kalesini adeta abluka altına aldı. Sayamadım kaç tane gol kaçırdılar ama Emrenin 12de, Rieranın 43te Buraka verdikleri gol paslarını golcü oyuncunun bozuk para gibi harcaması keyif kaçırıcıydı. Schalke maçı 11’i olamazdı dün geceki kadro ama taktik tamamen o maça yönelikti. Ancak Gençlerbirliği ikinci yarı kabuğundan sıyrılıp karşı kaleye yüklenir oldu. Bir de gol bulunca Galatasarayda işler sarpa sarmaya başladı. Ne yapacaklar, önce oyuncu ve akabinde taktik değişim. Akhisar maçındaki gibi 4lediler forveti, gol bir türlü gelmiyordu. Drogba ne yaptı etti Özgür Yankayayı kandırıp penaltı aldı ama zemini kandıramadı; topu kuşlar kaptı. Bu arada Gökhan da haklı kızarınca; oyundan iyice kopup bir üç puanda Gençlerbirliği hanesine yazdırdılar. Böyle ikramı kim geri çevirir ki Son maçlarda eğri-büğrü bir grafik çiziyor Gençlerbirliği. Bazı oyuncular, futboldan memnun değil ama teknik patron Fuat Çapa, takımına toz kondurmuyor. İyi de, puanlar bir bir eriyor. Çapa; kadro istikrarını koruyor, savunması uyum içinde bunlar güzel gelişim ama golcü Vleminckx, Ermin Zec (cezalı) ve Azofeifada (bu üçlü son İBB maçında net fırsatları harcadı) düşüş göze çarparken, Hurşut Meriçin de sakat sakat oynaması Başkent ekibini hücumda tesirsiz kılıyordu.

\n

Dün akşam TT Arenada savunma işlevini yine yerine getirirken, hazırlık ve gol alanında ikinci 45te gözüktüler. Galatasarayın savunma zafiyetinden kısa süre içinde faydalanmasının bildiler; ikinci gol girişimlerinde de Vleminckxnin enfes kafa vuruşuyla golü buldular. Bu üç puan onlara ilaç gibi geldi. Tehlike hattından uzaklaşıp rahat bir nefes aldılar.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları