Arif Kızılyalın

Madrid'de Yolunu Kaybetti

04 Nisan 2013 Perşembe

MADRİD - Santiago Bernabeu... Kralın stadı.

\n

Avrupanın doğusunun yükselen yıldızı Galatasaray, en batıdaki krallığın konuğuydu dün gece.

\n

Kuşkusuz Şampiyonlar Liginin en fantastik eşleşmesiydi.

\n

Öyle olmasa Bernabeu full çekmez, uçaklar dolusu Türk, Barajas Havaalanının yolunu tutmaz; İngiliz, Alman, İspanyol gazeteleri sayfalarını bu randevuya ayırmazdı. Gelgelelim Galatasaray da takım olarak bu maçın ağırlığını kaldıramamış olsa gerek ki o bildik Avrupai kimliğini sergileyemedi; resmen kayboldular Madridde. Hele Semih, Melo ve Sneijder!.. Sanki antrenman maçı oynarcasına ağır çekimdiler. Yenik duruma düştükten sonra Hamitin önderliğinde toparlanır gibi oldular. Bu bölümde Musleranın kurtarışları da Galatasarayı diriltiyordu ki Essienle başlayıp Benzemayla sonlanan 2. Madrid golü tüm hesapları altüst etti. Koca ilk yarıda Drogbanın 2 hücum girişimi ve Ebouenin şutu olmasa Lopez en rahat 45 dakikasını çıkaracaktı.

\n

Savunmanın içler acısı durumu ve Sneijderin en zayıf halka rolündeki ısrarı, Fatih Terimi ikinci bölüme Wesley - Gökhan değişikliğiyle başlamaya yöneltti. Bu bölümde de Burakın taklit santrfor oyunu Galatasarayı eksik bırakacaktı. Sonradan oyuna giren Higuainin golü ise maçın değil turun da galibini ilan ediyordu. Burak’ın penaltısı verilse sonuç değişir miydi bilinmez ama güç farkı skora direk yansıdı Madrid’de.

\n

Evet, Galatasaray 12 yıl önce de 3-2’nin rövanşında 3-0 mağlup olmuştu. Üstelik İspanyollar dün çok da iyi oynamamıştı ama Galatasaray galiba bu kez çok kötüydü... Tarih 1 haftalık sapma ile tekerrür etti.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları