İlkyaz konserlerle

01 Mayıs 2013 Çarşamba

Yazın yaklaşmasıyla başlayan konserler ve festivaller yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da ilgi toplayacak

\nrengârenk\n

\n

* Yarın akşam Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Konserleri görkemli Flamenko Maria Tavora ve grubunun gösterisiyle kapanıyor.

\n

\nİlkyaz, ülkemizde müzik kurumlarının birbiriyle yarışa girdiği bir mevsime dönüştü. Dün akşam 30. Ankara Müzik Festivali, tarihin en görkemli yapıtlarından Mahler’in 8. Senfonisiyle sona erdi. Ne yazık ki katılamadığım bu konser için aylardır hazırlık yapıldığını biliyorum. “Binler Senfonisi” olarak anılan bu dev yapıt Işın Metin yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası ve yurtdışından gelen korolar ve solistlerimizle geniş bir ekip çalışmasının ürünü oldu.

\n

Dün akşam Yıldız Saray Tiyatrosu’nda, Leyla Pınar’ın öncülüğündeki 19. Barok Festivali başladı. Yarın akşam İş Sanat, çağımızın ünlü çellistlerinden Mischa Maisky’yi, piyanist kızı Lily ve kemancı oğlu Sacha ile ağırlayacak. Brahms’ın Trio’sunda bir aile tablosu çizecekler.
Yarın akşam Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Konserleri görkemli bir Flamenko gösterisiyle mevsimi kapatıyor: İspanyol dansçı
Maria Tavora ve grubunu izleyeceğiz. Aynı zamanda okulun Robert Kolej olarak kuruluşunun 150. yıldönümü kutlanıyor. Yarın akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde 1988’den beri birlikte çalan çellist Dilbağ Tokay ve piyanist Emine Serdaroğlu, Saygun ve Usmanbaş’ın da yer aldığı renkli bir program sunacaklar.
3 ve 4 Mayıs akşamları İKSV, görkemli konserlerle kurucusu
Nejat Eczacıbaşı’nı anıyor: Şef Alan Gilbert yönetimindeki New York Filarmoni Orkestrası’nı Haliç Kongre Merkezi’nde çağımızın iki büyük solistiyle dinleyeceğiz: Joshua Bell ve Emanuel Ax. İlk konserde, Christopher Rouse’un “Prospero’s Rooms” adlı senfonisi, Bernstein’ın Serenat’ı ve Çaykovski’nin 6. Senfonisi çalınacak. Sonrakinde Mozart’ın 36. Senfonisi, Emanuel Ax solistliğinde Mozart’ın 25. Piyano Konçertosu ve Mussorgsky/Ravel’in “Bir Sergiden Tablolar”ı var.
Akbank Sanat’ın Gitar Günleri’nde 3 Mayıs’ta
Marco Romelli, 7 Mayıs’ta Kaki King çalacak.
BİFO 9 Mayıs’ta Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde Sacha Goetzel yönetiminde ünlü kemancı Isabella van Keulen’e eşlik edecek. Sanatçı Korngold’un keman konçertosuyla klasik dağarcığa yeni bir soluk getirecek. Topluluk, Brahms’ın Trajik uvertürü ve Şostakoviç’in 5. Senfonisi ile kendi gücünü sergileyecek. 10 Mayıs’ta 12. Mersin Festivali başlıyor. Shlomo Mintz gibi büyük bir kemancı Mendelssohn’un keman konçertosunda bu açılışın solisti olacak. Kendisine Işın Metin yönetiminde Bilkent Orkestrası eşlik edecek.
Bunlar sadece önümüzdeki on günün bir özeti. Haziran ayında uluslararası festivallerimiz başlıyor. İstanbul ve İzmir festivalleri, Aspendos Opera ve Bale Festivali, İstanbul Opera Festivali ve İKSV Caz Festivali yer alacak. Bu etkinliklerin çoğu çeşitli tarihi mekânlarda ve Açıkhavada yapılacağı için yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da ilgi toplayacak.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eski bayramlar 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları