Kâbustan Kurtuldu

17 Şubat 2014 Pazartesi

Maç daha başlamadan Fenerbahçe’nin 3 Temmuz süreciyle ilgili yaptığı en büyük yürüyüş gününe denk geldiğinden farklı bir yoğunluğa geçmişti. Bu stres yetmiyormuş gibi bir de son 2 mağlubiyetin ağır yükü vardı Sarı - Lacivertli futbolcuların omzunda. Maçtan önce gelen Emenike’nin kardeşinin eşinin ölümü ise kafilenin ruhuna eklenen son bir soğuk şaka gibiydi.
Maç bu nedenlerle herkes için gergin başladı. İlk yarı boyunca Fenerbahçe adına neredeyse olumlu tek pozisyon üretimi yoktu. 6. dakikada Alper yerine Holmen’in kötü bir şutla harcadığı pozisyon dışında Sarı - Lacivertliler neredeyse kaleye bile gidemedi. Forvetsiz Fenerbahçe’de yük savaşçı orta sahalara bırakılmıştı. Ama onlar da iyi niyetlerine rağmen bir türlü aranan cevheri ortaya dökemedi. İleride tek kalan Kuyt, iyi niyeti ve arzusuna rağmen etkisizdi. Bu yarının en kritik fırsatını 38. dakikada Kasımpaşa kaçırdı. Babel kale boşken topa vurmakta gecikince araya Bekir girdi. İkinci yarıya Yanal, doğru bir hamleyle Holmen yerine Baroni’yi alarak başladı. Fenerbahçe bu yarıda nihayet üzerindeki ölü toprağını biraz atıp hareketlenmeyi başardı. 51. dakikada Topuz’un pasıyla ceza sahasında Kadlec bir omuz darbesiyle düşürüldüyse de Aydınus devam’ dedi. 56. dakikada Kasımpaşa’nın 10 kişi kalması Fenerbahçe’yi daha da hareketlendirdi. Özellikle soldan Alper’in sürüklediği akınlar gittikçe etkili olmaya başladı. Yine soldan gelişen bir akında topu önünde bulan Emre, kendisine yakışan şık bir vuruşla topu kalenin sağ çatalına taktı. Böylesine anlamlı bir günde tribünlerin gözünü yaşartan gol ayakta alkışlandı. Golden sonra bir süre iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe 2. gole de yaklaştı. Ama 79. dakikada Adem’in ortasında Malki’nin akıllı kafa vuruşu çıkmakla çıkmamak arasındaki kararsızlığa sıkışan Volkan’ı cezalandırdı. Golün Saracoğlu’nda yaşattığı soğuk duşun etkisinin 1 dakikayı aşmamasını sağlayan isim ise kritik gollerin sürpriz adamı Bekir oldu. Emre’nin nefis frikikinde Topal’ın volesini Isaksson kontrol edemeyince hızır gibi yetişip maça damgasını vurdu.
Fenerbahçe’nin kötü gününde takımı sürükleyen isimler Alper ve Emre oldu. Ama sonuçta kendisine hep ters gelen zorlu bir rakibi böylesine tarihi ve kritik bir günde yenmek yine de tüm takımın başarısıydı. Kaybedilecek 2 puan camia için tam bir kâbus olurdu. Fenerbahçe böylece bu kritik galibiyeti Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine hediye etmiş oldu...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları