Duvar Yazıları

Kayyum’un aylık 105 bin liralık maaşı nazara geldi

27 Kasım 2015 Cuma

Kaynak Holding’e atanan kayyumlardan İmran Okumuş’un ayda alacağı 105 bin TL’lik maaş nazara geldi.

Bu gazeteciler, yemedi içmedi, İmran Bey’in alacağı maaşı haber yaptı.Haberi İmran Bey’in alacaklısı da okumasın mı?Meğer İmran Bey, Aykut Özboran adlı bir kişiye 590 bin lira borçluymuş.Alacaklı, hemen harekete geçip alacağı için İmran Bey’in maaşına haciz koydurdu.

Şimdi İmran Bey daha 105 bin liralık ilk maaşını alamadan, dörtte biri kesilecek.

Neyse ki, yüzde 25’i kesildikten sonra bile İmran Bey’in eline ayda 76 bin TL gibi bir para geçecek.

Peki, kayyum İmran Okumuş kim diye sorarsanız, onu da anlatalım. Kendisi, Rıza Sarraf’ın İran’da İran devletinin paralarını çalmaktan tutuklu yargılanan Babek Zencani ile birlikte samimi fotoğrafları çıkan kişi. Şimdi bu fotoğrafa bakıp yeni imalarda bulunmayın lütfen.

 

Mumay gitti, Gökçek bayram etti

İktidar yazarı Cem Küçük yaza yaza, söyleye söyleye Hürriyet’in eski internet editörü Bülent Mumay’ı işinden etti.

Mumay’ın işine “tasarruf” gerekçesiyle önceki akşam son verildi. İşsiz gazeteciler kervanına Bülent Mumay da katıldı böylece. Peki, buna en çok kim sevindi dersiniz?

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek. Gökçek dün Mumay hakkında şu 3 tweeti attı: “Ben bir şey söyleyeyim. Aydın Doğan mı patron, Bülent Mumay mı? Yıllarca çözemedim.

Aydın Doğan’ın medyasının başına gelenlerin yüzde 80’i Bülent Mumay yüzünden gelmiştir. Nihayet Aydın Doğan gerçeği gördü. Dedim ya, bunlar güzel haber:)” Gördüğünüz gibi, Melih Bey’in keyfi yerinde...

 

Binali Bey’i dinleyin canınızı üzmeyin

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Rusya ile ilişkilerin gerilmesinden dolayı olası yaşanabilecek tur iptallerini önemsemedi. Bunu da dün ilginç bir açıklamayla şöyle anlattı:

“Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Bir kısmının geçici olarak Türkiye’ye gitmesini caydıracak birtakım azmettirenler olsa da bütün dünyayı Türkiye’ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez.”

Bu turizmcileri anlamak zor. Binali Bey’in bu açıklamasına rağmen, “Öldük, bittik, turizm durdu” diye ağlayıp duruyorlar. Binali Bey daha nasıl anlatsın!

 

 

Burada hiç kimse yok, yazık’

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, dün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

 Adliyede bulunan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ise olayın ardından dikkat çeken bir tweet attı. Aydıntaşbaş, “#CanDündarYalnızDeğildir diye tweet atmayın. Can Dündar yapayalnız. Adliyedeyiz ve birkaç milletvekili ve dost dışında kimse yok. Yazık” yazdı.

 

Kılavuzu karga olanın

İktidarın sevdiği gazetecilerden Ceren Kenar, dün Türkiye gazetesindeki yazısına Rusça başlık atmış. Altına da anlamını koymuş. Meğer Rusça “one minute” demek istemiş. Yani Erdoğan’ın İsrail lideri Peres’e Davos’ta söylediği “One minute”i tekrarladığını ima ediyor.

Yazısının son cümleleri de şöyle: “Türkiye’nin bu jet düşürme hadisesi ile hem Suriye siyasetinde, hem de küresel ölçekte imajında kazandığı itibar, bu iyi hesaplanmış hamlenin akıllıca olduğunu gösteriyor.” Ceren Hanım, “Merak etmeyin, hamasi birkaç salvo dışında Rusya’nın oynayabileceği siyasi ve ekonomik kart masada görünmüyor” diye de eklemiş.

Malum Ceren Hanım, TV’de Hitler’in propaganda bakanı Goebbels sorulunca, “Henüz tanışmadım” diyecek kadar engin dış politika bilgisine sahiptir. Yazdıkları, yorumları ve tavsiyeleri de bu engin bilgilerin sonucudur.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları