Cüneyt Arcayürek

AKP Rüşveti Halktan Kaçırıyor

21 Mart 2014 Cuma

Yalnız Cumhuriyet Halk Partililer mi; hayır, tümüyle muhalefet çevreleri benliğini korku sarmış RTE’nin dört bakanıyla ilgili savcılık fezlekelerini Meclis’te okutmayacağını biliyorlardı?..
Ahmet Hakan’ın önceki gece Tarafsız programına katılan, AKP’nin savunmanlığına soyunan bir aklıevvel hukuk adamı, fezlekelerin Meclis’te okunması isteminde bulunan CHP’nin sırf RTE’yi ve hükümeti seçim öncesi oy bazında köşeye sıkıştırmak için incelemeye açılmasını dayattığını söylemez mi?
Yok yani, neredeyse adam, muhalefet; AKP’nin damarlarına kadar işlemiş rüşvet ve yolsuzlukları, kimin, ne kadar yürüttüğü belli olmasına karşın, rezaletin bir de savcılardan dinlenmesine alet olmamalıydı diyecekti belki, ama diğer konuşmacıların ödün vermeyen hukuksal açıklamaları karşısında nihayet sustu.
Şimdi böyleleri pek çok, TV’lerde geceleri boy gösteriyorlar; Ahmet Hakan’ın programını fırsat bilerek diğerleri gibi o da bu fedakârlığımın ödülünü gün gelir alırım diye düşündü ve AKP savunuculuğuna ara verdi...

***

Oysa, muhalefetin RTE’nin ve partisinin ipliğini bir kez daha pazara çıkaracak fezlekelerin Meclis’te okunmasını istemeleri kadar tabii bir şey olamaz.
Bakan çocuklarının evlerini polis ararken, oğlu Bilal’le altı kez evdeki Avro’ları, dolarları derhal boşaltmasını isteyen konuşmaları, zaten iktidarın rüşvet ve yolsuzluk batağında olduğunu yansıtan birer belge değil mi?..
AKP sözcüleri Meclis’te fezlekelerin okunmasına karşı çıkarken muhalefete yahu içeriklerini zaten biliyorsunuz. Öyleyse burada okunmalarında neden ısrar ediyorsunuz diye hukuksal bir kılıf uydurdular.
AKP’nin, fezlekeleri vekillerin incelemesini engellemesindeki neden; ne hukuk ne de AKP biçimi guguk idi.
AKP seçimden önce rüşvetin kanıtlarıyla bir bütün halinde halkın bilgisine sunulmasını istemiyor.
Öncelikli çabası; hukuk-guguk diyerek RTE’nin korkulu rüyası rüşvet olaylarının seçim sonrasına bırakılmasını sağlamak!..
Kamuoyunu ve tabii seçmeni uyutacak kimi formüllerle fezlekelerin okunmasını engellediler.
Dört bakana, bir soruşturma komisyonu kurulmasını öneren başvuru bile yaptırdılar.
Canım saklayacak bir şeyimiz yok işte; ama soruşturmanın gizliliği kuralına riayet ediyor ve evet, rüşvet olaylarında suçlu varsa Yüce Divan’a gönderelim sözde vaadiyle rüşvetin çıplak yüzünün bugün, Meclis’e değil halka açıklanmasının önünü kestiler...

***

Kamuoyunun gözünden kaçmayan bu AKP kurnazlığının başrollerinden birini ne yazık ki Meclis Başkanı Cemil Çiçek oynuyor.
Soruşturma gizli, fezlekeler okunamaz görüşünü ilk C. Çiçek açıkladı ve sonraları gördük ki bu görüşü baştan aşağıya AKP savunuyor.
AKP’liler Meclis’te rüşvetin görüşülmesini sağlayan CHP ile muhalefetin olağanüstü oturumun açılmasını sağlayacak çoğunluğu inşallah bulamazlar diye AKP’li vekiller Genel Kurul’a girmedi. Koridorda sonucu bekledi.
Olağanüstü oturuma MHP’li Başkanvekili M. Akşener başkanlık edecekti ama Meclis Başkanı, bu sırayı değiştirdi. Yerine böyle oturumlarda muhalefete iktidarı hoşnut edecek engeller çıkaran AKP’li Başkanvekili Sadık Yakut’u görevlendirdi.
Meclis’te muhalefet partileri fezlekede yazılanları bilmeden soruşturma komisyonu kurulmasına nasıl oy kullanacaklarını açıklamalarına karşın...
Sadık Yakut; “Savcılık soruşturması sürüyor, kanundan kaynaklanan gizlilik söz konusu, soruşturma komisyonu kurulduğunda sadece üyeler inceleyebilir” diyerek fezleke dosyalarını -partisinin saptadığı politika doğrultusundakomisyon kuruluncaya dek rafa kaldırdı.

***

Görünen köy tabii kılavuz istemiyor.
Seçimden sonra RTE ve kuyruğuna takılı AKP kadroları, dört bakan hakkında Meclis’te soruşturma komisyonu kurulmasına hemen girişebilir.
Komisyonda çoğunluk AKP’nin.
Dört bakanın rüşvet almadığına, belirlenen ağır suçlamaları işlemediklerine karar verebilir ve bu kararını Meclis’teki AKP çoğunluğuna onaylatabilir.
Rüşvetler cebe... Buyrun izleyin işte ak pak RTE’yle ve AKP ile yeni Türkiye yıllarını!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları